İsrail ve Suriye'ye Türkiye arabuluculuğu

İsrail radyosu, Suriye'nin, Türkiye aracılı barış görüşmelerinin yeniden başlaması isteğinin, İsrail'e iletilmesinin ABD'den talep ettiğini duyurdu. Haaretz gazetesi ise ABD'nin Ortadoğu Özel Temsilcisi Mitchell'in İsrael'deki görüşmelerinde Suriye ile müzakerelerin yeniden başlaması olasılığını gündeme getirmesi beklendiğini yazdı.

Yayınlanma: 09.06.2009 - 09:41
Abone Ol google-news

İsrail'den Suriye ile barış görüşmeleri yapılması isteğinin ABD yönlendirmesi ile Türkiye arabuluculuğunda gerçekleşmesinin beklendiği radyo ve gazetelerde yayınlandı. Suriye'nin, Türkiye aracılı barış görüşmelerinin yeniden başlaması isteğinin, İsrail'e iletilmesinin ABD'den talep ettiği bildirilirken ABD'nin Ortadoğu Özel Temsilcisi Mitchell'in İsrael'deki görüşmelerinde Suriye ile müzakerelerin yeniden başlaması olasılığını gündeme getirmesi beklendiğini yazdı.

İsrail radyosu, Suriye'nin, Türkiye aracılı barış görüşmelerinin yeniden başlaması isteğinin, İsrail'e iletilmesinin ABD'den talep ettiğini duyurdu. Radyo, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da geçen hafta Washington'a yaptığı ziyaret sırasında ABD yetkililerine Şam'ın, İsrail ile diyaloğa bırakılan yerden yeniden başlanmasını istediğini anlattığını da kaydetti.

Bu arada, Haaretz gazetesi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Türkiye'nin aracılık rolünü yeniden üstlenmeye hazır olduğunu, Suriye'nin de İsrail'den yanıt beklediğini de söylediğine dikkat çekti.

Gazete, ABD'nin Ortadoğu Özel Temsilcisi George Mitchell'in, bu haftadaki bölge temasları sırasında İsrail ve Filistin liderleri ile görüşeceğini belirtti.

Mitchell'in, İsrael'de en üst düzeyde yapacağı temaslarda Suriye ile müzakerelerin yeniden başlaması olasılığını gündeme getirmesi beklendiğini kaydeden Haaretz, bu amaçla Mitchell'in, Suriye uzmanı olan yardımcısı Fred Hoff'un da İsrail'e gelmesinin de beklendiğini yazdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler