İstanbul'un göbeğinde rögara düşerek yaralanan görme engelli vatandaş konuştu

Ataşehir'de yüzde 95 görme engelli olduğu öğrenilen Serkan Boz kapağı olmayan 4 metre derinliğindeki rögarın içine düştü.

Yayınlanma: 12.02.2017 - 08:20
Abone Ol google-news

<video:674747>

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından düştüğü rögardan yaralı olarak kurtarılan Boz ambulansla Fatih Sultan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Olay saat 23.00 sıralarında Ataşehir İçerenköy Mahallesi Kiptaş Sokak üzerinde bulunan kullanılmayan bir market binasının açık otopark bölümünde meydana geldi. İddiaya göre yüzde 95 görme engelli olan Serkan Boz (35) mahalle sakinlerinin geçiş güzergahı olarak kullandığı kapısı olmayan alanda yürürken 4 metre derinliğindeki kapağı olamayan rögarın içine düştü. Serkan Boz cep telefonuyla arkadaşlarını aradı.
 
Boz'un arkadaşları koşarak olay yerine geldi. Olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri çağrıldı. İtfaiye ekipleri Serkan Boz'u kurtarmak için çalışma başlattı, halat yardımıyla bir itfaiye eri yaralı Boz'un yanına inip halata bağlayarak Serkan Boz'u yukarıya çıkardı.
 
Başından ve ayaklarından yaralanan Serkan Boz ambulansla Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'ne kaldırıldı.Olayın ardından Ataşehir Belediyesi açık olan rögarın etrafında önlem aldı. Belediye yetkilileri olayla ilgili inceleme başlattı.

Rögarın içine düşerek yaralanan yüzde 90 görme engelli Serkan Boz Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Sağ bacağında parçalı kırık tespit edilen Boz'un bacağı alçıya alındı. Boz, İstanbul'un ortasında rögar kapağının olmamasının hoş olmadığını belirterek "Hukuksal anlamda ne gerekiyorsa yapılacak" dedi.

"İKİNCİ ADIMI ATMAYA FIRSAT KALMADI, DÜŞTÜM"

Halen hastanenin ortopedi servisinde tedavi gören Boz olayla ilgili, "Kapağı yoktu. Araçtan indim bir adım attım, ikinci adımı atmaya fırsat kalmadı, düştüm. Siyah bir poşetle kapalıymış. Fark etmedim, bastım içine düştüm. İyi hissetmiyorum. Hem moralim bozuk, hem de İstanbul, Ataşehir'in ortasında rögar kapağının olmaması hoş durum değil. Yüzde 90 görme engelliyim" dedi.

"DAVA AÇACAĞIM"

Olayın olduğu yere arkadaşlarıyla sohbet etmek için gittiğini belirten Boz, “Arkadaşlarımla beraberdim. Aracı kenara çektik muhabbet edecektik. Onlar sol taraftan indi, ben de sağ taraftan. Onlar da ben de fark etmedik, düştüm içine" şeklinde konuştu. "Olayla ilgili hukuksal bir işlem başlatmayı düşünüyor musunuz? " sorusuna Boz, "Tabi ki düşünüyorum. Ne gerekiyorsa yapılacak hukuksal anlamda..." diye cevap verdi.

RÖGAR KAPAĞI TAKILDI

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi(İSKİ) görevlileri saat 13.00'de görme engelli Serkan Boz'un içerisine düştüğü rögarın kapağını taktı. 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler