Kaçmaz'ın yargılanmasına devam edildi

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ın ''görevi kötüye kullanma'' ve ''hazırlık soruşturmasının gizliliğini ihlal'' suçlarından yargılanmasına Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nde devam edildi.

Yayınlanma: 15.04.2010 - 12:42
Abone Ol google-news

Yargıtay Genel Kurul salonunda yapılan duruşmaya, sanık Osman Kaçmaz ve avukatı Baykal Doğan katıldı. Duruşmayı, eski YARSAV Başkanı ve Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Sincan Adliyesi'nde görevi bazı hakimler ile Osman Kaçmaz'ın oğlu da izledi.

Duruşmada, Kaçmaz'ın, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Özdemir hakkındaki dinleme kararını Özdemir'e bildirdiği iddiasıyla ''hazırlık soruşturmasının gizliliğini ihlal ettiği'' iddialarına yönelik Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) yazılan yazıya cevap verildiği belirtildi.

Mahkeme Başkanı Osman Yaşar, Mehmet Fatih Özdemir hakkında bir soruşturma evrakı bulunmadığına ilişkin belgelerin kendilerine ulaştığını bildirdi.

Duruşmada, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Yazı İşleri Müdürü Suna Yeşim Önel tanık olarak dinlendi. Önel, Osman Kaçmaz'ın 17 Ekim 2008 tarihinde izin dönüşü işe başlama yazısının kendisi tarafından hazırlanıp hazırlanmadığı sorularını yanıtladı. Önel, üzerinden uzun bir zaman geçtiği için yazıyı hazırlayıp hazırlamadığını hatırlamadığını söyledi.

''Osman Bey size telefonla 'Başlama yazısını hazırlayın' talimatı mı verdi yoksa geldi mi?'' sorusu üzerine Önel, o günü tam olarak hatırlamadığını yineleyerek, Kaçmaz'ın genel olarak telefonla böyle talimatlar vermediğini ifade etti. Kaçmaz'ın izinli olduğu dönem ve sonrasında vatandaşlardan yerinde bulamadıkları için herhangi bir şikayet gelip gelmediğinin sorulmasına karşılık da Önel, o dönemlerde böyle bir şikayet gelmediğini, zaten Başkan Kaçmaz yerinde olmasa bile üç kişilik heyet oluşturularak duruşmalara devam edildiğini anlattı.

Duruşmada, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı, esas hakkındaki görüşünü hazırlamak üzere süre istedi.

Osman Kaçmaz'ın avukatı Baykal Doğan da müvekkiliyle ilgili dosyada tek bir yasal delil bulunmadığını savunarak, Kaçmaz'ın mağduriyetinin giderilmesi için davanın kısa sürede sonuçlandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, Yargıtay Cumhuriyet Savcılığının esas hakkındaki görüşünü hazırlaması için duruşmayı 6 Mayıs Perşembe gününe erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon