Kar yeniden kapıda

Türkiye, akşam saatlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı sistemin etkisine girecek.

Kar yeniden kapıda
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 04.01.2013 - 10:04

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yarın bütün bölgelerin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu, Orta ve Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısının yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Tahminlere göre, 6 Ocak Pazar günü; doğu bölgelerde devam edecek yağışlara ilave olarak, ülkenin kuzeybatı kesimleri Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışlar, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli, Akdeniz, Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri ve Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.

Rüzgar ise Marmara ve Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 kilometre/saat) esecek. Yağışlar, önümüzdeki hafta ortasına kadar ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde kar şeklinde etkili olmaya devam edecek. Doğu bölgelerdeki yağışlar pazar gününden itibaren önümüzdeki hafta ortasına kadar çok kuvvetli ve yoğun kar şeklinde etkili olacak.

İstanbul'da kar

İstanbul, yarın akşam saatlerinden itibaren karlı havanın etkisi altına girecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, İstanbul'da akşam saatlerinde başlayacak yağmur, yarın da devam edecek. Yağmur, yarın gece saatlerinden itibaren kar şeklini alacak. Rüzgar kuzeybatı yönünden kuvvetli esecek.

İstanbul, pazar gününe karla başlayacak. Kar yağışı, pazartesi ve salı günleri de devam edecek. Hava sıcaklığı yarın 3-6, pazar 1-3, pazartesi 0-3, salı eksi 1-2 derece olacak. Yetkililer, hava sıcaklığının eksi 1 derecenin altına düşmesi beklenen İstanbul için buzlanma ve don uyarısında bulundu.
 

Hava sıcaklığı 6 ila 10 derece düşecek

Hava sıcaklığı, hafta sonundan itibaren yurdun kuzey kesimlerinden başlayarak, kuzey, iç ve batı bölgelerde 6 ila 10 derece azalacak. Rüzgar, Pazar ve Pazartesi günleri Marmara ve Kıyı Ege'de, Salı günü Karadeniz'de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 kilometre/saat) esecek.

Yetkililer, hava sıcaklığındaki hissedilir derecedeki düşüş, kuvvetli rüzgar ve kar yağışı nedeniyle meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, çatıların uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı yurttaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.

 

Bolu Dağı'nda kar yağışı uyarısı

Bolu Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Bolu Dağı güzergahını kullanacak sürücüleri kar yağışı konusunda uyardı. Yetkililer, Bolu kent merkezi ve Bolu Dağı'nda akşam saatlerinde kar yağışı beklediklerini, kar yağışının hafta sonunda da etkisini sürdüreceğini bildirdi.

Kar yağışı ve buzlanmaya karşı sürücüleri uyaran yetkililer, kar lastiği olmadan yola çıkmamalarını, araçlarında zincir ve çekme halatı bulundurmalarını istedi.

Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalacağını belirten yetkililer, kar yağışı ve soğuk havanın hafta boyunca etkili olacağını ve hava sıcaklıklarının hafta sonu itibari ile eksi 7 dereceye kadar düşeceğini kaydetti.

 

Diyarbakır'da kar ve soğuk uyarısı

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Meydan Meteoroloji Müdürlüğü, yarın başlayacak kar yağışının Perşembe gününe kadar devam edeceğini ve en düşük hava sıcaklığının -11'e kadar düşeceğini bildirdi.

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Meydan Meteoroloji Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada, Diyarbakır'ın yarından itibaren Çarşamba gününe kadar sürecek yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesinin beklendiği belirtildi.

Cumartesi günü öğle saatlerinde başlaması beklenen kar yağışının Pazar günü öğle saatlerine kadar devam etmesi, daha sonra yağışın şiddetini artırarak karla karışık yağmur olmasının beklendiği vurgulanan açıklamada, şu bilgilere yer verildi: ''Pazartesi günü akşam saatlerine kadar kuvvetli rüzgarla birlikte kuvvetli yağmur devam edecektir. Salı günü havaların tekrar soğumasıyla yağış kara dönüşecek ve kar yağışı Perşembe gününe kadar aralıklarla devam edecek. 9-11 Ocak tarihleri arasında sıcaklıklarda da kuvvetli düşüşler beklenmektedir. Bu süreçte oluşabilecek olumsuzluklara (görüş mesafesinde daralma, buzlanma ve don, ulaşımda aksamalar, taşkın ve kuvvetli soğuk) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.''

Açıklamada, Cumartesi günü en düşük sıcaklığın -3 Perşembe günü ise -11 olmasının beklendiği kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler