Kayısı, baklavaya yakıştı

Fıstıklı ve cevizlisinin dışında vişneli, kakuleli, kestane şekerli ve narlı baklavalara bir yenisi daha eklendi. Bingöllü bir tatlıcı, Malatya'nın meşhur kayısısı gün kurusundan baklava yaptı.

Yayınlanma: 24.08.2011 - 10:16
Abone Ol google-news

Şeker Bayramı öncesi vatandaşları Kayısılı Baklavayla tanıştıran Meşhur Diyarbakır Kadayıflarının sahiplerinden Sedat Alpkıray, kayısılı baklava fikrinin kendisi gibi kadayıf ve baklava üzerine çalışan amcasından çıktığını söyledi.

Yaklaşık bir ay süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda tatlıcı olan aile büyüklerine, personele, sık sık dükkana gelen bazı müşterilere baklavayı tattırdıklarını anlatan Alpkıray, bazı müşterilerin baklava için ''kadayıfı geride bırakacak bir tat'' yorumunu yaptıklarını aktardı.
Geliştirme çalışmaları sonrasında cevizli ve fıstıklı olmak üzere iki çeşit kayısılı baklavanın üretimine geçtiklerini ifade eden Alpkıray, sadece vitrine astıkları ''Malatya Kayısı Baklavası Tattınız Mı'' ilanıyla yeni lezzetlerini vatandaşla buluşturmaya çalıştıklarını dile getirdi. Alpkıray, buna karşın Malatyadaki vatandaşlardan önemli bir talep gelmeye başladığını vurguladı.

Baklavayı yaparken doğal ve ilaçsız olması nedeniyle gün kurusunu tercih ettiklerini kaydeden Alpkıray, böylece kayısılı baklavanın sadece ağızlara değil insan sağlığına da hitap edebileceğini belirtti.
 

Bayramdan sonra tüm Türkiye tadabilecek

Kayısılı baklavanın diğer baklava çeşitlerine göre bayatlama süresinin daha da uzun olduğunu anlatan Alpkıray, bayram döneminde kayısılı baklava siparişlerine ağırlık vermeyi düşündüklerini, personelleriyle kendi evlerinde de misafirlerine kayısılı baklava ikram edeceklerini dile getirdi.

Bir hafta önce satışa başladıkları kayısılı baklavaya Malatyalı olmayanların daha fazla rağbet gösterdiğini vurgulayan Alpkıray, kayısılı baklavanın şimdilik sadece Malatya'daki şubelerinde satışa sunulduğunu, ancak bayramdan sonra Tüm Türkiye'deki şubelerine göndereceklerini ifade etti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler