"KGG'deki durum kaygı verici"

Kısa bir süre önce resmen göreve başlayan Kosova Güvenlik Gücü'nün(KGG) üç komutanı görevlerinden istifa etti. Komutanların, KGG'ye üye seçimi sırasında "usulsüzlük yapıldığı" ve eski KMB üyelerin bu süreçte "haksızlığa uğradıkları" gerekçeleriyle istifa ettikleri vurgulanırken, Kosova Meclis Başkanı Yakup Krasniçi, son yaşanan gelişmelerin kaygı verici olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 27.01.2009 - 15:12
Abone Ol google-news

İki hafta önce resmen göreve başlayan Kosova Güvenlik Gücü'nün(KGG) üç komutanının görevlerinden istifa ettikleri bildirildi. Dağıtılan eski Kosova Muhafız Birliği(KMB) mensubu olan üst rütbeli subaylardan Korgeneral Fadil Kodra ve albaylardan Zenun Kodra ve Zenun Preteni'nin KGG'de istifa etmeleri Kosova'nın en üst düzey kurumlarının tepkisine neden oldu.

KGG Sözcüsü İbrahim Şala, haberi doğrularken, söz konusu komutanların istifalarının Savunma Bakanlığı'na henüz ulaşmadığını bildirdi.

Kosova Meclis Başkanı Yakup Krasniçi, KGG'deki son gelişmelerin kaygı verici olduğunu belirtirken, KGG'ye üye seçim sürecinin yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Başbakan Haçim Taçi ise, KGG'nin NATO standartların göre yapılanan bir güç olduğuna dikkat çekerek, KGG'ye siyasetin bulaşmasına izin verilmemesi gerektiği vurguladı.

Kosova basınında, komutanların KGG'ye üye seçimi sırasında "usulsüzlük yapıldığı" ve eski KMB üyelerin bu süreçte "haksızlığa uğradıkları" gerekçeleriyle istifa ettikleri vurgulanıyor.

Geçen hafta içinde eski KMB mensubu yaklaşık 200 kişilik bir grup, hükümet binası önünde protesto gösterisi düzenlemiş, KGG personel seçimiyle ilgili kararın yeniden gözden geçirilmesini ve sorunu görüşmek amacıyla bir komisyonun kurulmasını istemişlerdi. Aksi takdirde "devlet olmak için 20 yıl içinde inşa ettiklerini 24 saat içinde yıkacakları" tehdidinde bulunmuşlardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler