"Kontrol sahibi değil"

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin "artık ülkesinde kontrol sahibi olmadığını" söyledi.

Abone Ol google-news
Yayınlanma: 26.02.2011 - 11:12

Berlusconi, "Birkaç dakika önce en yeni bilgileri aldım. Görünüşe göre, Kaddafi artık Libya'da fiilen kontrol sahibi değil" dedi.

Kuzey Afrika'daki gelişmelerin bu bölgedeki halklara demokrasi ve özgürlük getireceğini belirten Berlusconi, buna karşın bu olayların aynı zamanda ülkesinin kıyılarının hemen ötesinde tehlikeli köktendinci odakların oluşumuna ve Avrupa'ya doğru kitlesel mülteci göçlerine yol açabileceğini kaydetti.
İtalya Başbakanı Berlusconi, "Bu nedenle Avrupa ve Batı bu gelişmelere seyirci kalamaz" ifadesini kullandı.
 

Mal varlığı araştırılacak

Öte yandan Fransız yetkililer, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin, ülkede mal varlığı olup olmadığının araştırılmasını kararlaştırdı.

Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün Fransa Şubesinin yaptığı başvuruyu inceleyen savcılık, Kaddafi ve ailesinin mal varlığıyla ilgili bir ön soruşturma başlatılmasına karar verdi. Kuruluş, tespit edilmesi halinde Kaddafi'nin Fransa'daki mal varlığının dondurulmasını talep ediyor.

Söz konusu kuruluşun şikayeti üzerine, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in de Fransa'daki mal varlığının araştırılması kararlaştırılmıştı. Fransa, Tunus'un devrik lideri ZeynelAbidin Bin Ali'nin mal varlığının tespiti için daha önce bir soruşturma başlatmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon