Lice'de mayın patladı: 3 şehit

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde PKK'lilerin araziye döşediği mayının patlaması sonucu üç asker şehit oldu.

Yayınlanma: 04.06.2012 - 07:55
Abone Ol google-news

Bu sabah Diyarbakır’ın Lice İlçesi Tapantepe Mevkii’nde PKK’lilerin araziye döşediği mayının patlaması sonucu 3 asker şehit oldu.

Şehit olan Jandarma Binbaşı Ercan Kurt ve Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Açıcı için Diyarbakır Asker Hastanesi Bahçesi'nde tören düzenlendi.

Basın mensuplarının alınmadığı törene, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, AKP Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, askeri ve sivil erkan katıldı.

Törenin ardından Kurt ve Açıcı'nın cenazeleri, ambulanslarla Diyarbakır 2. Taktik Havva Kuvvet Komutanlığı'na götürüldü. Cenazeler buradan uçakla memleketlerine gönderildi.




Hakkari'de patlama

Hakkari’nin Yükselova İlçesi ile Yeniköprü arasındaki Çöplük mevkiinde askeri konvoyun geçişi sırasında teröristlerin yola yerleştirdiği mayın saat 07.00’de patladı. Mayının patlaması sonucu 1 asker hafif yaralandı.

Yolda çukur açan patlamanın ardından, Yüksekova -Hakkari karayolu trafiğe kapatıldı. Karayolunda başka patlayıcı olup olmadığı araştırılırken, bölgede de operasyon başlatıldı.

 

Kato Dağı'nda büyük çatışma

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi yakınlarındaki Kato Dağı’nda tespit edilen PKK’li teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon düzenledi. PKK’lilerle sıcak temas sağlanırken, Kobra helikopterleri belirlenen hedefleri bombaladı. Çatışma hala sürüyor.

Kato Dağı’nın sarp ve derin vadilerinde sıcak temas sağlanan PKK’lilerle yer yer çatışmaların sürdüğü bildirildi. Kato Dağı’na Beytüşşebap’tan zırhlı araçlarla askerler sevkedilirken, silah sesleri ilçe merkezinden de duyuldu.

 



İngiliz turistler serbest

Teröristlerin yol kesip kaçırdığı İngiliz turist, dün saat 22.00 sıralarında Bingöl’ün Genç İlçesi kırsal kesiminde serbest bırakıldı. İlçe merkezine gelen turistle ilgili Genç İlçe Jarndarma Komutanlığı’nda soruşturması sürdürülüyor. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, İngiliz turistin Genç’teki soruşturmasının ardından Diyarbakır’a getirileceğini söyledi. Vali Toprak, "Kaçırılan İngiliz turisti kurtarmak için güvenlik güçlerimizin operasyonlarını sürdürürken, bu sabah saatlerinde Lice İlçesi’nin kırsal kesiminde mayının patlaması sonucu bir güvenlik görevlimiz şehit oldu" dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler