Mahkemeden ‘iyi yaptın’ kararı

Sevgül C, imam nikâhlı eski eşi Maşallah Özkan’ın 13 yıl boyunca defalarca keserli, silahlı, bıçaklı saldırısına uğradı. Anadolu 8. Asliye Ceza Mahkemesi, sanığa “silahla tehdit” suçundan 2 yıl 1 ay, “Kasten yaralama” suçundan 7 ay 15 gün, “Ruhsatsız silah taşıma” suçundan 10 ay hapis cezası, 500 TL de adli para cezası verdi.

Yayınlanma: 15.03.2018 - 23:21
Abone Ol google-news

Eşine şiddet uyguladığı için yargılanan Maşallah Özkan’a toplam 4 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Ceza indirimlerle 3 yıl 6 ay 15 güne çevrildi. Mahkeme, müdahil avukatını adliye koridorlarında ve duruşma sırasında tehdit eden sanığa, ‘yargılama sürecindeki davranışları ve geçmişini’ dikkate alarak takdir indirimi uyguladı. Müdahil avukatı Ekin Baltaş, dün görülen karar duruşmasının ardından sanığın kendisine yönelik tehditleriyle ilgili suç duyurusunda bulundu. Feminist hukukçular, sanıkla aynı mahallede oturan Baltaş’ın ve müvekkilinin can güvenliğinin tehdit altında olduğunu söyleyerek, sanığın tutuklanmasını istiyor.

Avukata da şiddet

Sevgül C, imam nikâhlı eski eşi Maşallah Özkan’ın 13 yıl boyunca defalarca keserli, silahlı, bıçaklı saldırısına uğradı. Şikâyetçi oldu. Özkan hakkında ‘‘kasten yaralama”, “silahla tehdit” ve “ruhsatsız ateşli silah ile mermilerini bulundurmak” suçlarından dava açıldı. Tutuksuz yargılanan Özkan, mahkemenin koruma tedbirini defalarca ihlal etti. Tedbir kararına rağmen Sevgül C.’nin kafasına silah dayayıp, sokak ortasında saçlarından tutup yerlerde sürükledi. Vücudunda çok sayıda yara ve darp izi olan Sevgül C, bir kez daha şikâyetçi oldu. Özkan Emniyete ifade verdikten sonra yine serbest bırakıldı. Sevgül C.’nin çilesi bitmezken, sanık, avukatını da hedef aldı.

‘Kamera kayıtlarında görülür’

Özkan, 6 Mart günü görülen duruşma öncesi adliye koridorunda üzerine yürüdüğü Baltaş’a hakaret etti, tehdit savurdu. Avukata, “Fedai misin, avukat mısın ulan sen? PKK’li bir teröristsin sen, ikinize de gününüzü göstereceğim” diye saldırdı. Güvenlik görevlileri araya girdik. Sanık daha sonra da Baltaş’a tehdit mesajları yollamaya devam etti. Davanın karar duruşması dün görüldü. Tutuksuz sanık karar oturumuna katılmadı.

Sanık 3 yıl 6 ay hapis cezası aldı

Anadolu 8. Asliye Ceza Mahkemesi, sanığa “silahla tehdit” suçundan 2 yıl 1 ay, “Kasten yaralama” suçundan 7 ay 15 gün, “Ruhsatsız silah taşıma” suçundan 10 ay hapis cezası, 500 TL de adli para cezası verdi. Sanığın tutuklanması yönündeki talepler kabul edilmedi. Avukat Baltaş, 2016’dan beri Maşallah Özkan ile mücadele ettiklerini söyleyerek, “Bu süreçte Sevgül’ün yanında sadece kadınlar vardı. Sanık, müvekkilime ve çocuklarına saldırdı. Bana tehdit mesajları iletti. Ama biz devam ettik. Erkek adalet sistemi her zaman sanığı koruyor. Sanık bu aşamada hala tutuksuz. Ama cezada erteleme olmaması umut verici” dedi.

Saldırgan tutumu sürüyor

Baltaş, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği suç duyurusu dilekçesinde de “Özkan, silah taşıyan, ruhsatsız tabancasına el konulmasına rağmen tekrar gidip tabanca alan ve suç işleme kararlığını açıkça belli eden biridir” dedi. Sanığın duruşmalarda ‘HDP’li olduğu için bu davayı takip ettiği’ iddiasında bulunduğuna dikkat çeken Baltaş, “Ne yazık ki, hakim, bu kişiyi uyarma ihtiyacı dahi hissetmedi” dedi. Sanığın, eşini dava sürecinde de darp ve tehdit ettiğini de belirten Baltaş, şöyle devam etti: “Hem benim hem de müvekkilimin hayatı tehlikede. Tutuklanmadıkça daha da saldırgan oluyor. Bir avukatı tehdit edecek cesareti nereden buluyor?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler