Marmara su altında

Türkiye'nin büyük bir bölümünde sabah erken saatlerden itibaren etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Marmara Bölgesi'nde son 42 yılın Mayıs ayında gözlenen en yoğun yağışı düştü.

Yayınlanma: 20.05.2012 - 07:29
Abone Ol google-news

İstanbul'da etkili olan yağış nedeniyle, 50 ev ve iş yerini su bastı, araçlarında mahsur kalan bazı sürücüler kurtarıldı.

Özellikle sabah saatlerinde etkili olan yağış nedeniyle, Avrupa yakasında Bahçelievler, Bağcılar ve Küçükçekmece gibi ilçelerde bazı evlerin alt katları ile iş yerlerinde su baskınları yaşandı. İstanbul İtfaiyesi'ne 50 ev ve işyerinden su baskını ihbarı geldiği bildirildi.

Yenibosna Merkez Mahallesi ve Kocasinan Muhsin Yazıcıoğlu alt geçitleri ile Küçükçekmece İkitelli yan yolda, baskın sonucu araçlar sular içinde kaldı. Araçlarında mahsur kalan bazı sürücüler de yurttaşların yardımıyla ya da kendi imkanlarıyla araçlarını terk ederek kurtuldu.

 

Marmara'da rekor yağış

Uzunköprü'ye 24 saatte Marmara Bölgesi'nde son 42 yılın Mayıs ayında gözlenen en yoğun yağış düştü. Metrekaye düşen 136.2 kilogramlık yağış bölgenin tamamında gözlenen rekor yağışlar sıralamasında üçüncü sıraya yerleşti.

 

Sivas

Sivas'ta etkili olan sağanak yağışın ardından bazı ev ve iş yerlerinde su baskınları meydana geldi.

Kentte dün gece başlayan ve etkisini aralıklarla sürdüren sağanak yağış, öğle saatlerinde şiddetini artırdı. Zaman zaman doluya dönüşen yağış nedeniyle Aydoğan, Yüceyurt ve İstiklal mahallerinde bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Caddelerde biriken su nedeniyle çok sayıda araç da trafikte mahsur kaldı.

Su baskınlarının yaşandığı ev ve iş yerlerinde itfaiye ekipleri, vidanjörlerle suların tahliyesi için çalışma başlattı. Eşyaları su altında kalan bazı yurttaşlar ise evlerindeki suları kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı.

 

Meteoroloji'den Zonguldak'a yağış uyarısı

Meteoroloji, Zonguldak'ın iç kesimleri ile Çaycuma, Devrek ve Gökçebey ilçelerinde kuvvetli sağanak yağış ve dolu yağışı beklendiğini bildirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda, bugün akşam saatlerine kadar Zonguldak'ın iç kesimleri ile Çaycuma, Devrek ve Gökçebey ilçelerinde kuvvetli sağanak ve yerel dolu yağışı beklendiği kaydedildi. Meteoroloji yetkilileri, vatandaşların meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler