Memura zam geliyor
Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, memurlarda taban aylığa zam yapılacağını söyledi.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, memurlarda 1 Ocak 2014'ten itibaren geçerli olmak üzere brüt 175 lira taban aylığa zam yapılacağını söyledi. Tonbul, konfederasyonun Kastamonu Şubesi’nde düzenlediği basın toplantısında, ağustosta imzalanan zorlu toplu sözleşme sürecinin geride bırakıldığını, yeni yıldan geçerli olacak zamlarla yeni kazanımlar elde edildiğini anlattı.
En düşükle en yüksek memur arasındaki makası daraltmayı amaçladıklarını belirten Tonbul, şöyle konuştu:
“Memurlarda 1 Ocak 2014'ten geçerli olmak üzere brüt 175 lira taban aylığa zam yapılacak. Bu zam çalışanda 123, emekli personelde 146, emekli ikramiyesinde ise 5 bin 250 liraya tekabül ediyor. Çalışanlarla ilgili her türlü iyileştirme için mücadele ediyoruz.”
YÜZDE 3+3'LÜK ZAM
Ağustos ayında hükümet ile memur sendikaları arasında yapılan toplu sözleşme görüşmeleri uzlaşmayla sonuçlanmıştı. Hükümet memurların taban aylığına 2014'te 175 TL zam, 2015 yılında ise memur maaşlarına ilk 6 ay için yüzde 3, ikinci 6 ay için yüzde 3 zam yapılacağını duyurmuştu.

En Çok Okunan Haberler
-
'Son kabadayı' olarak biliyordu: Koğuşunda ölü bulundu
-
İmamoğlu farkı açıyor!
-
Nereden çıktı bu ‘kurucu önder’ lafı?
-
İsrail Şam'ı vurdu!
-
MSB'den açıklama geldi!
-
Oyuncu Şinasi Yurtsever hayatını kaybetti
-
İmamoğlu’nun şansı
-
Özgür Özel istifasını istemişti: Yusuf Özcan istifa etti
-
AKP'li başkanın eşine ‘kritik’ atama
-
Kanserle mücadele eden Tanyeli'den kötü haber!