"Operasyon sona erdi"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kazan Vadisi'nde sürdürülen operasyonun sona erdiğini belirterek, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının bölgeden döndüğünü açıkladı.

Yayınlanma: 27.10.2011 - 11:39
Abone Ol google-news

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kosova Güvenlik Güçleri Bakanı Agim Çeku'yu kabulünün ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyona ilişkin sorusu üzerine Yılmaz, ''Normal, rutin terörle mücadelenin dışında Çukurca saldırısının üzerine Kazan Vadisi'nde yapılmış olan operasyon sona ermiştir. Ancak normal terörle mücadelemiz devam etmektedir'' dedi.

 

Komutanlar geri döndü

İsmet Yılmaz, bir başka soru üzerine de Kazan Vadisi'ndeki operasyonun sona ermesinin ardından bölgedeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve komutanların döndüğünü söyledi.

Yılmaz, bir gazetecinin insansız hava aracı ANKA'nın terörle mücadeleye ne zaman katkı vereceğini sorması üzerine ''2012'nin ikinci yarısında'' terörle mücadeleye destek vereceğini açıkladı.

Bir gazetecinin operasyonun sonucuna ilişkin iddialara yönelik sorusu üzerine Bakan Yılmaz, şunları söyledi:


'BBC kendisi bile inanmıyor'

“Genelkurmay Başkanlığımızın sitesinde çok net bir açıklama var. Yani insanımız bizim, Başbakanımız veya hükümetimiz açıklar, bizim Genelkurmay Başkanımız açıklar, bunlara inanmakta tereddüt eder de BBC adına, BBC tarafından yalanlanan şeye itibar eder buna inanabilmek mümkün değil. BBC kendisi bile inanmıyor buna. 'Böyle bir haber bende yok' diyor. İnsanlar bu yalan verilen haberlere inanmaya eğilimli, ancak Genelkurmay Başkanlığımızın ve Başbakanlığın yaptığı açıklamada ise 'acaba' diye bir soru beliriyor ki bu doğru bir şey değil. İstirhamım şudur ki; Her olayda bizim resmi güvenlik birimlerimizin açıklaması gerçekten dört dörtlüktür. Hiçbir tanesinde ne abartma, ne eksik bilgi vardır. Dolayısıyla o bilgilere itibar edilmesi kamuoyunun doğru aydınlatılması açısından elzem bir davranıştır.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler