ÖSYM'de yeni skandal

ÖSYM, Ek Yerleştirme Kılavuzu'na AÜ'deki "Tıbbi Görüntüleme Sistemleri Teknolojileri" bölümünün adını "Tıbbi Görüntüleme Teknikleri" olarak yanlış yazdı. Hata, radyoloji teknisyeni olmayı hayal eden öğrencilerin cihazların bakım ve onarımına ilişkin eğitime başlamasından sonra anlaşıldı.

Yayınlanma: 19.10.2011 - 06:59
Abone Ol google-news

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Ek Yerleştirme Kılavuzu’na Ankara Üniversitesi’ndeki (AÜ) “Tıbbi Görüntüleme Sistemleri Teknolojileri” adlı bölümün adını “Tıbbi Görüntüleme Teknikleri” olarak yanlış yazınca ek yerleştirmelerde bu bölümü kazanan 20 öğrenci mağdur oldu.

ÖSYM sonuçlarına göre Tıbbi Görüntüleme Teknikleri bölümününü kazandıklarını sanan öğrenciler, yerleştikleri bölümün Tıbbi Görüntüleme Sistemleri Teknolojisi olduğunu dersler başlayınca anladı. AÜ Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, öğrencileri mağdur etmeyeceklerini belirtti. Ek yerleştirme işlemleri kapsamında ilk kez bu yıl öğrenci alan GAMA Meslek Yüksekokulu’nun Tıbbi Görüntüleme Teknikleri bölümünü tercih eden öğrencilerin ÖSYM tarafından açıklanan sonuç belgelerinde de Tıbbi Görüntüleme Teknikleri bölümüne yerleştikleri ifadesine yer verildi.

Sağlık kurumlarında radyoloji teknisyeni olmayı hayal eden öğrenciler, ÖSYM’nin hatası nedeniyle yerleştikleri programın tıbbi görüntüleme cihazlarının bakım ve onarımına yönelik bir program olduğunu anlayınca şok geçirdi.

‘Öğrenciler mağdur olmamalı’

Veli ve öğrencilerin başvurusu üzerine sorunun Ek Yerleştirme Kılavuzu’na bölümün adını yanlış yazan ÖSYM’den kaynaklandığı ortaya çıkarken, veli ve öğrenciler YÖK ve ÖSYM’ye dilekçeyle başvurdu. AÜ Rektörü Taluğ, “Konu üzerinde çalışıyoruz. ÖSYM ve YÖK’ten randevu talep ettik. Burada hiç kimsenin mağdur olmaması lazım” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon