Rize'de ilginç ev

Rize'nin Güneysu ilçesinde yerden yaklaşık 10 metre yükseklikte çelik halatlarla kayalara bağlanarak yapılan ev, görenleri şaşırtıyor.

Yayınlanma: 09.04.2011 - 14:36
Abone Ol google-news

İlçenin Gürgen köyündeki evin sahibi Bilal Atasoy (80), yaklaşık 8 yıl önce arazisindeki büyük bir kaya kütlesini oyarak, 6 metrekare büyüklüğünde bir oturma yeri inşa ettiğini, evi sağlamlaştırmak için de çelik halatlarla duvara bağladığını belirtti.

Atasoy, yetersiz gelmeye başlamasının ardından evi büyütmeye karar verdiğini dile getirerek, ''Oturma bölümüne üç oda daha eklemeyi düşündüm. Üç odanın havada kalan yaklaşık uzunluğu 15 metreyi buluyordu. Evin güvenliği için kayanın 30 farklı yerine delik açarak demir çubuk yerleştirdim. Yaklaşık 400 metrelik çelik halatla evi güvenli bir şekilde kayalara bağladım. Çelik halatları, esnememeleri için gerginleştirdim. Üç odayı yaptığımda yerden 10 metre yükseklikte, 15 metre uzunluğunda bu ev ortaya çıktı'' dedi.

Evi ilk yapmaya karar verdiğinde bugünkü şeklinin ortaya çıkacağını tahmin etmediğini anlatan Atasoy, ''Ev, zamanla ihtiyaca cevap vermemesiyle şekillendi. Bir de farklı şeyler yapmayı seviyorum. Bu da çok farklı oldu. Evin yerle teması yok. Bir nevi ayaklarımı yerden kestim'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler