‘Sessizlik ve ışık...

Pera Film’in Sessizlik ve Işık programı, 2 Şubat - 4 Mart tarihleri arasında ücretsiz izlenebilir.

Yayınlanma: 30.01.2018 - 20:12
Abone Ol google-news

Pera Müzesi, Louis Kahn’a Yeni/den Bakış sergisi kapsamında Sessizlik ve Işık film programını sunuyor.

Program kapsamında gösterilecek filmler şunlar: “Louis Kahn: Sessizlik ve Işık” (Michael Blackwood, 1995), “Mimar Babam: Bir Oğlun Yolculuğu” (Nathaniel Kahn, 2003), “Mimarın Göbeği” (Peter Greenaway, 1987), “Yan Pencere” (Gustavo Taretto, 2011), “İnsan Ölçeği” (Andreas Dalsgaard, 2012), “Kültür Katedralleri” (Wim Wenders, Robert Redford, Michael Glawogger, Karim Aïnouz, Margreth Olin, Michael Madsen, 2014) ve “Sonsuz Mutluluk” (Louise Lemoine, Ila Beka, 2015).

1974 yapımı belgesel “Louis Kahn: Sessizlik ve Işık” (Louis Kahn: Silence and Light), sanatçının tamamlanmış yapıtlarının en önemlilerini irdeliyor. Binalar gezilirken Kahn’ın geçmiş çekimleri ve ses kayıtları ve çeşitli söyleşiler filmi zenginleştiriyor. “Mimar Babam: Bir Oğlun Yolculuğu” (My Architect: A Son’s Journey) babasıyla tekrar bir bağ kurma çabasıyla dünyayı dolaşan Nathaniel’ın hikâyesini hüzünlü olduğu kadar esprili bir dille anlatıyor.

Yaşam, ölüm ve mimarlık üzerine bir drama olan “Mimarın Göbeği” (The Belly of an Architect) yuvarlak formlar düşsel projelerinin çoğunu gerçekleştirememiş olan Boullée’nin tasarladığı küresel yapılara gönderme yapıyor. “Yan Pencere” (Sidewalls), bir romantik komedi öyküsü içinde Buenos Aires’in iç ve dış mimarisinden yola çıkarak, bu şehirdeki yoğun kentsel dokunun toplumu ve insanları nasıl etkilediğini betimliyor. Belgesel yapım “İnsan Ölçeği” (The Human Scale), “Şehir bizi mutlu edebilir mi? Bir şehri iyi yapan nedir?” sorularına cevap arıyor. “Kültür Katedralleri” (Cathedrals of Culture) altı ikonik ve birbirinden farklı binanın kültürü nasıl yansıttığını inceliyor. “Sonsuz Mutluluk” adlı belgesel ise ideal konutu irdeliyor.

Pera Film’in Sessizlik ve Işık programı, 2 Şubat - 4 Mart tarihleri arasında ücretsiz izlenebilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler