Suriye'de operasyonlar devam ediyor

Suriye tanklarının, Lazkiye kentinde Sünnilerin yaşadığı semtleri bugün de bombaladığı belirtiliyor.

Yayınlanma: 16.08.2011 - 13:47
Abone Ol google-news

Lazkiye'de yaşayan bir kişi, Reuters'a yaptığı açıklamada, bu sabah El Raml El Filistini ve El Şaab bölgelerinde patlama ve ağır makineli tüfek sesleri duyulduğunu söyledi.

Filistin Kurtuluş Örgütü Genel Sekreteri Yaser Abd Rabbo da kentteki askeri operasyonu, "insanlığa karşı suç" olarak nitelendirdi. Abd Rabbo, helikopterler ve tanklardan tenekeden yapılmış evlere ateş açıldığını, insanların kaçacak, hatta saklanacak bir sığınakları bile olmadığını dile getirdi.

Lazkiye'de savaş gemisi ve tanklardan ateş açılmasıyla ölenlerin sayısı 34'e çıkmış, Birleşmiş Milletler, El Raml mülteci kampından 5 bin ila 10 bin Filistinlinin kaçtığını bildirmişti.

Lazkiye sakinleri, güvenlik güçlerinin yönetime karşı gösterilerin yapıldığı bölgeleri hedef aldıklarını söylüyorlar.

 

Ülkenin doğsunda operasyon tamamlandı, askerler çekiliyor

Suriye, doğudaki Deyr Ez Zur kentinden askeri birliklerini çekti.

Bir askeri yetkili, "kente giren silahlı grupların askeri operasyonla temizlendiğini", bununla beraber askeri birliklerin bugünden itibaren kenti terk ettiğini ifade etti.

Kentte askeri birliklerin ağır silahlar kullanmadığını belirten yetkili, silahlı gruplarla hafif silahlar kullanılarak mücadele edildiğini söyledi.

Suriyeli askeri yetkili, "askerlerin ibadet yerlerine saldırıp saldırmadığı" sorusu üzerine de, "böyle bir şeyin olmadığını" kaydetti.

Deyr Ez Zur'a bugün götürülen bir grup yabancı gazeteci, kent girişinde askerler tarafından karşılandı. Gazeteciler kentteki Fırat hastanesine götürülerek, fotoğraf çekmelerine ve görüntü almalarına izin verildi.

Tank birlikleri kent hastanesinin önünden geçerken bir grup yönetim yanlısı tezahürat yaptı.

Askerler de "Halk (Devlet Başkanı Beşşar Esad) Beşşar'ı istiyor, asker de Beşşar'ı istiyor" şeklinde karşılık verdi.

Bazı gazeteciler tankların üzerine çıkarak görüntü aldı, fotoğraf çekti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler