Sürpriz Doğu'da olur

A&G'den Adil Gür, KONDA'dan Tarhan Erdem ve Metropoll'den Prof. Dr. Özer Sencar partilerin performanslarını değerlendirdi.

Sürpriz Doğu'da olur
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 26.05.2011 - 07:58

A&G Araştırma’nın sahibi Adil Gür, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ard arda düzenlediği Hakkâri mitingleriyle gündeme \tgelen “Doğu ve Güneydoğu’da dengeler değişiyor mu” sorusuna çarpıcı bir yanıt verdi.

Seçimin en önemli sürprizinin bu bölgelerde yaşanacağını savunan Gür, CHP’nin bazı illerde yüzde 1000’lere varan oranlarda oy arttıracağını söyledi. KONDA’nın sahibi Tarhan Erdem, seçmenin yüzde 85’inin oy vereceği partinin çok önceden belli olduğunu, liderlerin yüzde 15’lik kararsız kitleyi etkilemeye çalıştığını belirtirken, Metropoll’ün sahibi Prof. Dr. Özer Sencar da kaset tartışmalarının MHP’nin baraj sorununu ortadan kaldırdığını vurguladı. Her seçim öncesi yaptıkları tahminlerle gündem belirleyen 3 araştırma şirketi; A&G, KONDA ve Metropoll’ün sahipleri liderlerin meydan performanslarından, MHP’deki kaset tartışmalarına; Güneydoğu’daki AKP-CHP yarışından, partilerin reklam kampanyalarına kadar gündemdeki konuları Cumhuriyet’e değerlendirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler