Süt üreticilerinin süt ve hayvan ithalatı isyanı

Isparta'ya bağlı Keçiborlu ilçesinde bir araya gelen bölgedeki süt üreticileri, fiyatları protesto amacıyla sembolik süt dökme eylemi yaptı.

Yayınlanma: 05.03.2011 - 16:02
Abone Ol google-news

Yem fiyatlarının arttığını ve süt alım fiyatlarının düştüğünü belirterek eylem kararı alan Keçiborlu Süt Üreticileri Birliği, Isparta ve Afyonkarahisar'daki süt üreticisi kooperatifleri ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliklerinin üyeleri, Keçiborlu Meydanında toplandı.

Keçiborlu Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Arı, burada yaptığı açıklamada, 2008 yılından bu yana süt fiyatlarında önemli düşüşler yaşandığını ve üreticilerin damızlık düvelerini kesmek zorunda kaldığını, son 3 ayda da yem fiyatlarının yüzde 40 artmasıyla üreticilerin büyük zorluklar yaşadığını söyledi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığının soruna çözüm bulması gerektiğini ifade eden Arı, süt üreticileri ile sanayici fiyatları arasında uçurum olduğunu, üreticiden 60 kuruşa alınan 1 kilogramlık sütün 2 TL'ye piyasada satıldığını bildirdi.

Isparta Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Hasan Hüseyin Özdemir de, süt fiyatlarında yetiştirici örgütlerinin söz sahibi olmasını isteyerek, Ulusal Süt Konseyi'nin de yetiştiricilerin haklarını korunması gerektiğini belirtti.

Afyonkarahisar Evciler Beldesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Çetinkaya ise, meydandaki üreticilere, ''Yem aldı başını gidiyor. Biz enayi malı üretiyoruz. Enayi malı, ambalaja girince sanayi malı oluyor. Sütün fiyatının düşmeyeceğini söyleyen Tarım ve Köyişleri Bakanı, verdiği sözleri yerine getirmelidir. Süt ithalatına, hayvan ithalatına son verilmelidir'' diye seslendi.

Süt üreticileri daha sonra fiyatlardaki düşüş ile yem fiyatlarının artmasını protesto amacıyla, meydana getirilen bir tankerden caddeye süt döktüler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler