Tövbe et IŞİD'den kurtul

IŞİD, tövbe ederek kendisine saldırmayacağına söz veren kişileri bağışlıyor. Tövbe etmek isteyenler 2 vesikalık fotoğrafla IŞİD’e bağlı “şeri mahkemeye” başvuruyor ve tövbe metnini şeri sorumlu huzurunda okuduktan sonra imzalayarak teslim ediyor. Tövbe metninde IŞİD’e karşı savaşmanın Allah ve resulüne karşı savaşmak anlamına geldiği kabul ediliyor, savaşmama sözü veriliyor.

Yayınlanma: 13.07.2014 - 23:03
Abone Ol google-news

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü, sosyal paylaşım sitelerindeki hesapları üzerinden örgüt karşıtlarına yaptırılan tövbenin metnini yayımladı.

IŞİD’in, daha önce kendisine karşı savaşmış ya da başka bir örgütte yer almış kişilere yaptırdığı tövbenin metni şöyle:

“Ben (isim) olarak, (örgüt ismi) örgütüne bağlı, (grup ismi) grubu (Nusra cephesi, İslami cephe ya da Özgür Suriye Ordusu) içinde İslam Devleti’ne karşı savaşmanın Allah ve resulüne karşı savaşmak demek olduğunu onaylıyor ve bir daha ona karşı durmayacağıma ve savaşmayacağıma söz veriyorum.”

“Ayrıca, İslam Devleti’nin bilgisi olmaksızın hiçbir gruba katılmamaya veya grup kurmayacağıma, daha önce bağlı bulunduğum gruba ait ve kendi şahsi silahlarımı teslim edeceğime, Sahvelerin kontrolündeki bölgelere gitmeyeceğime söz veriyorum ve bu şartlardan herhangi birini yerine getirmeme durumunda hesaba çekilmeyi onaylıyorum.”

Tövbe etmek isteyenler 2 vesikalık fotoğrafla IŞİD’e bağlı “Şeri mahkemeye” başvuruyor ve tövbe metnini şeri sorumlu huzurunda okuduktan sonra imzalayarak teslim ediyor.

IŞİD önceki gün yaptığı bir açıklamayla “Hayır vilayeti” olarak adlandırdığı Deyru-z Zor’da kendisine karşı olan silahlı gruplara tövbe edip silahlarını teslim etmeleri çağrısında bulunmuş ve bir hafta süre vermişti.

Irak’ta birçok bölgede kontrolü elinde tutan IŞİD, Musul’u ele geçirdikten sonra burada tövbe noktaları kurdurarak halka tövbe ettirmişti.

Bağdat’ta 36 ölü

Irak’ın başkenti Bağdat’ta önceki gün iki binaya kimliği henüz belirlenemeyen kişilerin saldırısında 20’si kadın 29 kişi hayatını kaybetti.

Zeyuna semtindeki saldırının neden düzenlendiği konusu açıklık kazanmadı. Ancak saldırıya uğrayan binalarda fuhuş yapıldığı öne sürülürken, binalardan birinde bir kapı üzerinde “Fuhşun sonu budur” yazısı dikkat çekti. Yöre sakinleri saldırının Şii militanlarca düzenlendiğini öne sürdü.

RESİM YANI

Boko Haram’dan El Bağdadi’ye destek

Sosyal medya üzerinden paylaşılan bir videoda, Nijeryalı radikal İslamcı örgüt Boko Haram’ın lideri Ebubekir Şeku, IŞİD ve lideri Ebubekir el Bağdadi’ye desteklerini iletti. Şeku, El Kaide lideri Ayman Zevahiri, Taliban lideri Molla Ömer’e de desteklerini sunduğu konuşmasında, IŞİD’e “Allah sizinle olsun ve sizi korusun” diye seslendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler