Türkiye'ye sermaye girişi artacak

Bünyesinde 400'den fazla finans kuruluşunu barından Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Türkiye'ye 2011 ve 2012 yıllarında sermaye akışının artacağı tahmininde bulundu.

Yayınlanma: 03.06.2011 - 06:31
Abone Ol google-news

IIF ‘Gelişen ekonomilere sermaye akışı’ raporunda, dünyadaki büyüyen ekonomilere özel sermaye akışının bu yıl toplam 1.041 trilyon dolar, 2012’de ise 1.056 trilyon dolar olacağı öngörüldü.

IIF’nin küresel makroekonomik analizden sorumlu direktör yardımcısı Jeremy Lawson, Türkiye’ye 2010’da 45 milyar dolarlık sermaye girişinin 2011’de 74 milyar dolara çıkacağını, bu rakamın 2012’de ise 80 milyar dolar civarında olacağını kaydetti. IIF raporunda, Avrupa’daki gelişen ekonomiler arasında faiz oranlarının cazip ve piyasaların akışkan olması nedeniyle sermaye akışındaki artışın en büyüğünün Polonya ve Türkiye’de gerçekleşeceği belirtildi. Raporda Türk Lirası bazlı hükümet bonolarının yabancılara satışının da arttığına dikkat çekildi.

Türkiye’nin enflasyon baskıları ve kısa vadeli sermaye akışı konularında dikkatli olması gerektiği ifade edilen raporda, “Türkiye kısa vadeli sermaye ve istikrarsız portföy borç girişine büyük oranda dayandığından piyasa hassasiyetlerindeki ani değişimlerinden fazlasıyla etkilenebilir” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler