Yazı ile çizim iç içe

Mine Sanat Galerisi, 20 Ağustos - 9 Eylül 2019 tarihleri arasında Yalıkavak Bodrum mekânında, çağdaş sanatın öncü isimlerinden Balkan Naci İslimyeli ile yaz sezonu programına devam ediyor.

Yayınlanma: 11.08.2019 - 21:50
Abone Ol google-news

“Bir Günün İnanılmaz Tarihi” başlıklı etkinlik, özgün, düşündürücü, tartışmacı, nitelikleriyle sanat alanını ve kendinden sonraki kuşakları kuvvetle etkileyen sanatçının Bodrum’da açacağı ilk kişisel sergisi olma özelliğini taşıyor.
Büyük bölümü daha önce hiç sunulmamış yapıtlardan oluşan sergi, tematik, teknik, yapısal farklılıkları içinde, kavramsal bir bütünlük gösteriyor. İnsan-zaman-yaratı merkezli sergisinde Balkan Naci, varlık, kimlik ve suç sorunlarına insan yüzünün karmaşık katmanlarından bakıyor. Yapıtlar; bakır, deri, akrilik boya, mürekkep, fotoğraf, saydam, dokuma ve el yapımı kâğıt gibi farklı malzemelerle ortak bir dil oluşturuyorlar. Sanatçı; resmin ilk ve saf hali olan yazı ile çizimi iç içe kullanarak bize olağanüstü öyküler anlatıyor. İslimyeli insanın çokkatmanlı tarihsel atlasında gezinen deneyimli bir yolcunun biçim dilini kullanarak bizi kendimizle “yeniden” tanışmaya çağırıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler