YGS protestosuna gözaltı

"Devrimci Liseliler" (DEV-LİS) Ankara ve İstanbul'da YGS'de ortaya atılan "şifreli kopya" iddialarını protesto etti. Ankara'da 7, İstanbul'da ise 9 kişi yaka-paça gözaltına alındı.

Yayınlanma: 04.04.2011 - 11:15
Abone Ol google-news

Adalet Bakanlığı önüne gelen ''Dev-Lis'' üyesi 2 kişi üzerlerindeki pankartı açarak, kendilerini bakanlık binasının önündeki demirlere zincirledi. Burada bir süre çeşitli sloganlar atan eylemciler, polis tarafından gözaltına alındı.

Bu sırada 4 kişi de Milli Eğitim Bakanlığı önünde protesto eylemi gerçekleştirdi. Bu kişilerle Sosyalist Demokrasi Partisinin (SDP) fotoğrafçısı olduğunu söyleyen 1 kişi daha gözaltına alındı.


İstanbul

Levent'te bulunan ÖSYM Bürosu binası önüne gelen bir grup, kendilerini binanın önündeki aydınlatma direklerine zincirleyerek ÖSYM aleyhine slogan atmaya başladı. Görevlilerin olay yerine polis ekiplerini çağırması üzerine gelen ekipler, demir makasıyla zincirleri kestikten sonra 9 kişiyi gözaltına aldı. Gültepe Polis Merkezine götürülen ve öğrenci oldukları bildirilen 9 kişinin işlemleri sürüyor.
 

''Sınav sistemi patladı şifre çözüldü''

Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi üyesi bir grup, YGS soru kitapçığında şifreleme iddiasına ilişkin protesto gösterisi yaptı.

Galatasaray Lisesi önünde toplanan grup, ''Sınav sistemi patladı şifre çözüldü'' yazılı pankart açarak, ''Eğitim hakkımız engellenemez'', ''YÖK'süz, sınavsız, parasız üniversite'' şeklinde sloganlar attı.

Burada bir açıklama yapan grup sözcüsü Mehmet Demirtaş, binlerce öğrencinin yıllarca çalışarak hazırlandığı, gelecekleri açısından tek seçenek haline getirilmiş bir sınavda şifre skandalı yaşanmasının kabul edilemez olduğunu ifade ederek, ''Tüm bu yaşananlara rağmen, ÖSYM Başkanı kameraların karşısına geçip 1 milyon 700 bin öğrencinin ve ailelerinin önünde, şifreleme skandalının içeriğine dair tek kelime etmeden nasıl, 'ÖSYM'ye güvenin' diyebilmektedir'' şeklinde konuştu.

Önceki ÖSYM Başkanı'nın, 8 ay önce KPSS'deki kopya skandalıyla ilgili benzer açıklamalar yaptıktan sonra istifa ettiğini belirten Demirtaş, ''Şimdi ÖSYM Başkanı Ali Demir'in de Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun yapması gereken de lafı eveleyip gevelemek yerine istifa etmektir'' dedi.

Açıklamanın ardından, gruptaki öğrenci, veli ve eğitimcilerden oluşan temsilci bir heyet, Galatasaray Postanesi önüne giderek, ÖSYM Başkanı Demir ile Bakan Çubukçu'yu istifaya davet eden dilekçe gönderdi.

Öte yandan, Demokrat Parti (DP) İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı İzzet Şark da yaptığı yazılı açıklamada ''YGS'de kopya çekilmesine göz yumanları kınadığını'' belirtti.
Açıklamada, ''En kısa sürede adil bir şekilde sınavın tekrar edilmesini ya da özel komisyonlar kurulup konunun açığa çıkarılarak kamuoyuna tatmin edici bir şekilde açıklanmasını beklemekteyiz'' i
fadesine yer verildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler