Zevk, neşe, umut ve bilgelik arzusunun albümü

Ezginin Günlüğü’nün eski üyesi, müzisyen ve akademisyen Hakan Yılmaz’ın ‘Sen Yoktun’ albümü, çok sayıda isim ve enstrümanı 10 yeni parça ile bir araya getiriyor.

Yayınlanma: 22.09.2015 - 18:02
Abone Ol google-news

Müzisyen ve Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Hakan Yılmaz’ın 10 yeni parçasını içeren ‘Sen Yoktun’ albümü, Ada Müzik etiketiyle dinleyicilerin beğenisine sunuldu.

Geçen günlerde raflardaki yerini alan çalışmada Yılmaz, besteci ve gitarist Kadir Şan Tarhan ile birlikte iki yılı aşkın bir süredir çalıştığı projesinin meyvelerini müzikseverlere sunuyor. Dijital ortamlardan da edinilebilen çalışmayla aynı adı taşıyan ‘Sen Yoktun’ parçasının bestesi ise, Azeri sanatçı Haji Khanmammadov’un imzasını taşıyor.

Ezginin Günlüğü topluluğundan tanıdığımız Yılmaz, albümünde, ‘Kervancı’, ‘Akdeniz’e Karışmak’, ‘Yok Bu Şehirde’ gibi birçok çalışmalarını meraklıların ilgisine sunuyor. Kalabalık ve deneyimli bir müzisyen kadrosunun olduğu yapımda, akordeonda Mikail Yakut; bağlamada Ali Yılmaz; bas gitarda Efe Demiryoguran; bağlama, buzuki ve tar çalgılarında Ali Yılmaz, davulda Erkin Yalan, flütte İlkay Yılmaz, elektrik gitar ve akustik gitarda Kadir Şan Tarhan ve Cihangir Aslan, kemanda Uğur Akyürek, Karadeniz kemençesinde Onur Şentürk, perküsyonda Cem Utku, piyanoda Hüseyin Çebişçi ve viyolada Nilüfer Atılgan ile viyolonselde Gözde Gülüşen yer alıyor.

Ezginin Günlüğü’nün kurucu üyesi Nadir Göktürk’ün evi ve stüdyosunda ilk kayıtları yapılan albümün kapağı ise, ressam Utku Dervent’e ait. Çok yakında, Ezginin Günlüğü repertuvarının da yer alacağı bir albüm lansman konseri vereceklerini müjdeleyen Yılmaz, albümle ilgili şu mesajı da ekliyor: “Siyasetin hepimizi yakıp, kavurduğu bugünlerde bu şarkıların herkese zevk, umut, neşe ve bilgelik vermesini umuyoruz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler