Dini eğitim alanlar sorguladı
Büyük çoğunluğu imam hatip ve ilahiyat mezunu kişilerle yapılan, Diyanet’in üst kademesinin de bilgisinin olduğu öğrenilen çalışmadan dikkat çeken sonuçlar çıktı. “Evren ve insanın varoluşu” başlıklı çalışmaya katılanların yüzde 59.9’u Diyanet’in dini söylem ve tutumlarına şüphe ve tereddütle yaklaştı. 2023 bütçesi 35.9 milyar TL olan Diyanet’in son bir yılda aldığı personel sayısı 18 bini bulacak. Buna karşın kurum dini bir konuda bilgi almak isteyenlerin güvendiği adres olamadı. Ankete katılanların yüzde 75.5’i kitaplara, yüzde 57.5’i internete güveniyor. Din görevlilerine başvuru oranı ise yüzde 36.7.
En Çok Okunanlar
Emniyet duyurdu... O polis görevden alındı!
Eskişehir'de kaydedilen görüntülerde bir trafik polisi terör örgütü PKK lideri Öcalan ve yürütülen "Terörsüz Türkiye" sürecini eleştirdi. Tepki gösteren videonun yayılmasının ardından Emniyet'ten açıklama geldi. Emniyet, sürece tepki gösteren polis memurunun açığa alınarak soruşturma başlatıldığını duyurdu.
İBB davasında mahkemeden ilk tutukluluk değerlendirmesi...
23 Mart'tan beri tutuklu olan ve hakkında 2 bin 352 yıla kadar hapis cezası istenen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu İBB davasında ilk tutukluluk incelemesi yapıldı. İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianamenin kabul edilmesinin üstünden 10 gün geçmesinin ardından yaptığı tutukluluk değerlendirmesinde, 105 kişinin ayrı ayrı tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
Pera 77, İstanbul'un caz kulüpleri arasındaki yerini aldı: 'Cazın rafine hali'
İstanbul’un caz sahnesine son yıllarda eklenen dikkat çekici duraklardan biri Pera 77. birkaç yılda Beyoğlu'nun da etkisinden midir bilinmez, cazseverler tarafından ilgiyle karşılandı, müdavimleri oldu. Bunda iyi planlama ve istikrarlı konserlere imza atmalarının payı büyük. Kasım ayında programlarında 12 konser vardı. Hatta hafta içi İstanbul Caz Festivali'nin Genç Caz+ albüm tanıtım konseri Pera 77'de yapıldı. Sosyal medya hesaplarından ve internet sitesinden bu ayın programına bakmakta yarar var.