Dini eğitim alanlar sorguladı
Büyük çoğunluğu imam hatip ve ilahiyat mezunu kişilerle yapılan, Diyanet’in üst kademesinin de bilgisinin olduğu öğrenilen çalışmadan dikkat çeken sonuçlar çıktı. “Evren ve insanın varoluşu” başlıklı çalışmaya katılanların yüzde 59.9’u Diyanet’in dini söylem ve tutumlarına şüphe ve tereddütle yaklaştı. 2023 bütçesi 35.9 milyar TL olan Diyanet’in son bir yılda aldığı personel sayısı 18 bini bulacak. Buna karşın kurum dini bir konuda bilgi almak isteyenlerin güvendiği adres olamadı. Ankete katılanların yüzde 75.5’i kitaplara, yüzde 57.5’i internete güveniyor. Din görevlilerine başvuru oranı ise yüzde 36.7.
En Çok Okunanlar
FETÖ’den sonra yeni tehlike İzmir’den sinyal verdi
CHP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun diploma davasında Menzilci olduğu öne sürülen bir jandarma teğmen halka saldırdı. Cemaat içinde kardeşleriyle güç mücadelesi sürdüren ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteklediği Saki Elhüseyni de İzmir’de binlerce kişiyle “tövbe seansı” düzenleyerek, hem kardeşlerine hem de laik Cumhuriyet’e adeta meydan okudu. Bu olaylar yıldırım hızıyla gündeme düşerken, kamuoyunda “FETÖ’nün yerini Menzil” aldı yorumlarını beraberinde getirdi.
Yoğun kar yağışı ve kuvvetli rüzgar alarmı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 20 Ocak Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre; İstanbul, Sakarya, Kocaeli çevreleri, Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir'in kuzeyinin yağmurlu; Batı ve Orta Karadeniz kıyılarının karla karışık yağmurlu; Doğu Karadeniz, Bilecik, Sivas, Kayseri, Tokat, Erzincan, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Bitlis, Van, Hakkari çevreleri ile Erzurum'un kuzey ve doğusu ile Muş'un doğu kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Giresun’un doğusu, Trabzon’un batısı, Rize ve Artvin çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın ise; İç Anadolu’nun güneydoğusu ile Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.
Belediyeye vermiyor, kendisi de yapmıyor!
İktidar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne vermediği Esenboğa Metrosu Projesi’ni kendisi de yapmıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, projeye bu yıl başlanacağını söyledi. Ancak yatırım programında bu yıl için 50 bin lirası dış kredi olmak üzere sadece 125 bin lira kaynak ayrıldı. Esenboğa’ya yeni VIP binası için ise bu yıl 80 milyon lira yatırım yapılacak.
Gölette ölümde cinayet şüphesi
Denizli'nin Buldan ilçesinde kaybolduğu belirtilen gölette cesedi bulunan İbrahim Kayaaslan'ın (39) ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan eşi Saime Kayaaslan (38) tutuklandı. Kayaaslan’ın eşinin içkisine ilaç kattığı, baygınlık geçirdikten sonra gölete sürükleyip, boğulmasına neden olduğunun değerlendirildiği ifade edildi.