300 yıllık geçmişe sahip! Yok olmasın diye ekilmişti, ilk hasadı yapıldı
Antalya'da Konyaaltı Belediyesi, çandır fasulyesinin yok olmasını engellemek, bilinirliğini artırmak ve bölge çiftçisini üretime teşvik etmek amacıyla ekilen fasulyenin hasadını gerçekleştirdi
Çandır fasulyesi üreticiye can oldu
Türkiye’de sadece Antalya’nın Konyaaltı ilçesi Yarbaşçandır Mahallesi’nde üretilen Çandır fasulyesi Konyaaltı Belediyesi’nin üretimi yeniden teşvik etmesiyle yerel üreticiye can suyu oldu. Bu yıl 6’ncısı düzenledikleri Çandır Fasulyesi Şenliği’nde konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, “Biz küçük bir belediye olmamıza karşın yerel üreticimizi destekleyerek fasulyemizi yaşatıyoruz. Dilerim bu herkese örnek olur” dedi.