Ekşi maya ile yapılan ekmeklerin faydaları nelerdir?
Sofralarımızın baş tacı besinlerin başında ekmek geliyor. Her yıl 16 Ekim Dünya Ekmek Günü olarak kutlanıyor. Puratos Türkiye, bu özel günde ekşi mayayla yapılan ekmeklerin faydalarına dikkat çekiyor…
Ekmeğin küflenmesi nasıl önlenir?
Türk mutfağının vazgeçilmezi olan ekmek her öğünde tüketilen temel karbonhidrat kaynaklarının başında gelir. Yoğun olarak tüketilmesinden dolayı genellikle ihtiyaçtan fazla alınan ekmekler, uygun olmayan saklama koşullarında kısa süre içinde tazeliklerini kaybeder ve küflenir.
Türkiye'nin en pahalı ekmeği Rize'de satılacak
Fırıncı ustalarının çıktığı memleket olarak bilinen Rize'de 250 gr. ekmeğin 7.5 TL'den satılması istendi.
‘Ekmek’ tartışması sürüyor
Ekmek tüketimi ile ilgili tartışmaların yeniden gündeme gelmesinin ardından Cumhuriyet’e konuşan Türkiye Diyetisyenler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Dikmen Tezcan, “Gelişmiş toplumlarda ekmek tüketimi daha düşük. Buna karşın sebze, protein tüketimi ise daha yüksek. Yani ekmek tüketimini zeka gelişimiyle ters orantılı olarak düşünebiliriz” dedi.