'Türkiye'nin yıllardır ihmal edilen...'
CHP'nin Milli Savunma Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, İsrail'in İran'a saldırısının ardından yaptığı açıklamada, hava savunma sistemlerine ilişkin uyarılarda bulundu.
Hava üssü vurulmuştu...
İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, “Söz konusu patlama sesi İsfahan’daki hava savunma sisteminin tanımlanamayan şüpheli bir cisme yönelik açtığı ateş sonucu gerçekleşti ve saldırı hiçbir hasara yol açmadı” dedi.
Saldırının ardından...
ABD'nin İsrail Büyükelçiliği, İsrail'in İran'a misilleme yaptığı yönündeki haberlerin ardından çalışanları ve onların aileleri için güvenlik uyarısında bulundu.
NY Times duyurdu:
Amerikan New York Times (NYT) gazetesinde yer alan ve İsrailli yetkililere dayandırılan haberde, "İsrail ordusunun İran'a yönelik bir saldırı düzenlediğini doğruladığı" iddia edildi.
Detaylar duyuruldu...
İran devlet medyası, İran'ın İsfahan kentindeki havalimanı ve bir ordu üssü yakınlarında üç patlama duyulduğunu ve bunun üzerine İran hava savunma sistemlerinin aktif hale getirildiğini duyurdu. Amerikan CBS kanalına konuşan iki ABD'li yetkili de İsrail'in İran'ı vurduğunu doğruladı.