Ege mutfağının zarif lezzeti: Zeytinyağlı kabak çiçeği dolması
Ege’nin incisi olarak bilinen zeytinyağlı kabak çiçeği dolması, hem görünümü hem de hafif lezzetiyle Türk mutfağının en özel yemeklerinden biri. İşte enfes zeytinyağlı kabak çiçeği dolması tarifi...
Ege mutfağından kabak çiçeği dolması... MasterChef kabak çiçeği dolması nasıl yapılır?
MasterChef 2024 takım oyunları büyük bir heyecanla başladı. Takım oyununda yarışmacılardan istenen ilk yemekler ise Ege mutfağına ait mezeler oldu. İşte Ege mutfağının sevilen mezelerinden biri olan enfes kabak çiçeği dolması tarifi...
Kabak çiçeği nedir? Ege usülü kabak çiçeği dolması nasıl yapılır?
Kabak çiçeği; kabak bitkisinin açık turuncu renkli çiçeğidir. Kabak çiçeği dolması ise; Ege Bölgesi’nde bilinen ve mevsiminde sıklıkla tüketilen bir yemektir. Peki; kabak çiçeği ne zaman toplanmalıdır? Kapanan kabak çiçeği nasıl açılır? Ege usülü kabak çiçeği dolması nasıl yapılır? İşte tarifi…
Kabak çiçeği dolması malzemeleri nelerdir? Kabak çiçeği dolması nasıl yapılır? Kabak çiçeği dolması kaç kalori?
Kabak çiçeği dolması veya çiçek dolması, Türk, Yunan ve Kıbrıs mutfaklarında tüketilen ve kabak çiçeklerinin doldurulmasıyla hazırlanan bir dolma çeşididir. Peki, Kabak çiçeği dolması malzemeleri nelerdir? Kabak çiçeği dolması nasıl yapılır? Kabak çiçeği dolması kaç kalori?