Taze sıkılan meyve suyu havayla temas ettiğinde vitamin özelliğini yitiriyor
Taze sıkılmış da olsa meyve suyunun vitamin kaybına uğradığını belirten Endokrinolog Mithat Bahçeci, früktozdan zengin, posa içermeyen, C vitaminini kaybetmiş meyve suyunun şekerli su ile eşdeğer olduğunu söyledi. Prof. Dr. Bahçeci, “Şekerli su içilmiş gibi yarardan çok insülin direnci, hiperlipidemi ve ilerleyen dönemde tip 2 diyabet riski ile karşı karşıya kalınmaktadır. Taze sıkılmış da olsa meyve suyu yerine meyvenin kendisi tüketilmelidir” dedi.
Vaka sayısıyla birlikte vitamin ihtiyacı da arttı
Son dönemlerde tekrar yükselişe geçen Covid-19 vakalarına karşılık, ilaç ve aşı gibi tedbirlerin yanında vitamin deposu içecekler bağışıklığını güçlendirmek isteyen yurttaşların imdadına yetişiyor.
D vitamini nedir, faydaları nelerdir? D Vitamini eksikliği belirtileri nelerdir? D Vitamini nelerde var?
D vitaminin bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve birçok hastalığa karşı koruyucu etki gösterdiği biliniyor. D vitamini nedir? D vitamininin faydaları nelerdir? D Vitamini hangi besinlerde bulunur? D Vitamini eksikliği belirtileri nelerdir? Fazla D vitamininin zararları nelerdir? Tüm bu soruların cevabı haberimizde.