Kastamonu'da hasat başladı: Kar suyu ile beslendi! Buğdayın atası...
Kastamonu’da geçmişi 12 bin yıl öncesine dayanan ve "Hitit buğdayı" olarak anılan coğrafi işaretli siyezin hasadına başlandı.
Siyez bulguru nedir? Siyez bulguru pilavı nasıl yapılır?
Siyez bulguru Kastamonu ilimizde bulunan sadece Anadolu’ya özgü bir bulgur. Genetiğiyle oynanmadığı için son derece sağlıklı bir alternatif. Farklı pilav tarifi arayanlar, diyet yapanlar için püf noktalarıyla siyez bulguru pilavı tarifi…
Un çeşitleri nelerdir? Hangi un daha sağlıklıdır?
Un tahılların ögütülmesiyle elde edilen ince tozdur. Başta ekmek ve hamur işleri olmak üzere pek çok gıdanın temel bileşenidir. Herkes tarafından bilinen un, genellikle buğdaydan elde edilendir. Çavdar, siyez, yulaf gibi diğer tohumlardan elde edilen unlar ise tohumun veya tahılın ismiyle anılır.