Kolay ve pratik lezzet: Patatesli Tavuk Haşlama Tarifi
Hem hafif hem doyurucu bir akşam yemeği arıyorsanız, patatesli tavuk haşlama tarifi tam size göre! Lezzetiyle iç ısıtan bu klasik yemek, sofranıza sağlık ve huzur getirecek.
İsot ve pul biber arasındaki fark nedir? Hangi yemeklerde kullanılır?
İsot ve pul biber nedir, nasıl yapılır? İsot yerine pul biber kullanılabilir mi? İsot ve pul biber hangi yemeklerde kullanılır? İşte, isot ve pul biber arasındaki farklar…
Bölgesel mutfaklar: Doğu Anadolu Bölgesi yemek kültürü!
Türk mutfağının zenginliği, Doğu Anadolu bölgesinde de görülmektedir. Soğuk iklim şartlarının altında şekillen mutfakta et ve hamur işlerinin hakimiyeti var. Baharat ve yerel otların da sıkça kullanıldığı Doğu Anadolu Bölgesi’nde; cağ kebabı, büryan, Erzincan döneri gibi aşina olduğunuz tatların haricinde keşfedilmeyi bekleyen onlarca lezzet var. İşte Doğu Anadolu Bölgesi mutfağına dair bazı özellikler:
Neden bazı yemeklerin tadı pişirildikten sonraki günlerde daha iyi oluyor?
ABD'nin Philadelphia kentindeki Monell Kimyasal Duyular Merkezi'nden Pamela Dalton, bazı yemeklerin tadının pişirildikten sonraki günler neden daha iyi geldiği sorusunu yanıtladı. Dalton, "Yiyeceklerin tadının farklı gelmesinde iki etken rol oynuyor" dedi.
Gaziantepli lezzet ustaları "GastroAntep"i bekliyor
Gaziantep'in lezzet ustaları, "4. Uluslararası Gastronomi Festivali"nin kentte gastronomi turizmini hareketlendireceğine inanıyor.
Avcı Kebabı malzemeleri nelerdir? Avcı Kebabı nasıl yapılır? Avcı Kebabı kaç kalori?
Damaklarda iz bırakan eşsiz lezzetlerden biri olan avcı kebabı, Türk mutfağının en özel tarifleri arasında yer alıyor. Hemen herkesin çok sevdiği bu eşsiz lezzeti siz de evinizde hazırlayabilirsiniz. İşte, Avcı Kebabı malzemeleri nelerdir? Avcı Kebabı nasıl yapılır? Avcı Kebabı kaç kalori?