'Fedakârlık' çağrısı
Yeni ekonomi yönetiminin sıkı para politikası sonucunda yükselen faizler esnafı da etkilemeye başladı. Bankaların işletmelere 0.49-0.79 aralığında uyguladığı kredi kartı komisyonları bugün yüzde 3.5’e kadar çıktı. “Bankalar Üye İş Yeri Ücreti”ni (BSMV) de yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkardı. Bu artışlarla birlikte bankaların kârlarına ortak olduğunu söyleyen esnaf temsilcileri, durumu cumhurbaşkanlığına ilettiklerini bildirerek “Bankalar elini taşın altına koymalı” dedi. Tüketici ise işletmelerin eskiden olduğu gibi kartlı alışverişlere komisyon farkı eklemeye başladıklarını açıkladı.
En Çok Okunanlar
Gericiler istedi, iki isim tutuklandı
Şişli'de İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde sergilenen bir heykelin gerici çevrelerce hedef gösterilmesi üzerine, heykeli yapan ve sergileyenler "halkı kin ve düşmanlığa sevk ettikleri" gerekçesiyle gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Murat Katfar (45) ile Asil Efe Işın (34), çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Naci Görür'den kritik uyarı!
Deprem gündeminin sakinleştiği dönemlerin en riskli zamanlar olduğunu belirten Prof. Dr. Naci Görür, “Bugünlerde depremler pek olmuyor ve konuşulmuyor. İşte böyle zamanlar tam deprem konuşulacak ve önlem alınacak zamanlar. Deprem ebedi ve ezeli. Bırakın ‘olacak mı, olmayacak mı?’ diye sormayı. Ülkemizin çoğu yerinde deprem olur, olursa felaket olur” dedi.