Paşinyan'dan 'Turan' yorumu: "Bırakınız geçsinler..."
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, resmi bir ziyaret kapsamında bulunduğu İstanbul'da, Ermeni toplumunun ileri gelenleri ile bir araya geldi, Türkiye-Ermenistan ilişkilerine dair dikkat çeken mesajlar verdi. Türkiye Ermenileri Patrikhanesi’nin, Ermenistan'da Kilise ile hükümet arasında devam eden gerginlikler sebebiyle Paşinyan'ı karşılamaması ise ziyarete gölge düşürdü.
Türkiye Ermenileri Patriği'nden 'süreç' açıklaması: Barıştan daha güzel bir yol yok
Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan, ''yeni sürece’' ilişkin yaptığı açıklamada, sürece desteklediklerini ifade ederek, “Hem patrik olarak hem din adamı olarak zannediyorum ki bütün din adamlarının mesajı olması lazım. Barıştan daha karlı, daha güzel bir yol yok. Çünkü barış olmadığında hiçbir şey olmuyor. Her şey kurak kalıyor” dedi.
Erdoğan’dan Türkiye Ermenileri Patrikliği’ne ‘24 Nisan’ mesajı
AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patrikliği’ne 24 Nisan dolayısıyla bir taziye mesajı gönderdi. Söz konusu mesajda “Tarihte yaşananları, radikal söylemlere, ötekileştirmeye, nefret diline geçit vermeden, aklın, vicdanın ve bilimin rehberliğinde ele almamız önemlidir” dendi.