Kahvaltı tercihleriniz sizi yaşlandırıyor: İşlenmiş gıdalar biyolojik yaşınızı artırıyor olabilir!
Yeni bir araştırmaya göre, masum görünen kahvaltılıklar bile biyolojik yaşlanmayı hızlandırabilir. Ultra işlenmiş gıdalar, yalnızca kalp hastalığı ve obezite değil, aynı zamanda yaşlanma sürecini de tetikliyor.
Sağlığınızın görünmez düşmanları... Tüketimi pek çok şeye neden oluyor: Obezite, kanser ve depresyon...
Günlük hayatta tüketilen şeylerin nelere sebebiyet verebileceğini bazen fark etmek mümkün olmuyor. Bazı besinler sağlığınız için büyük bir tehdit oluşturabilmekte. İşte sağlığınızın görünmez düşmanları olan o besinler...
Tam liste yayınlandı...
Ultra işlenmiş gıda (UİG) nedir? Hangi gıdalar ultra işlenmiştir? Türkiye ve dünyada, UİG tüketim istatistikleri nedir? Peki, bu gıdaları tüketmeniz halinde karşı karşıya kalacağınız ciddi sağlık riskleri olduğunu biliyor muydunuz? Deakin Üniversitesi'nden bilim insanları, bu konuya ışık tutan çarpıcı bir araştırma yayınladı.
İşlenmiş gıdalarda kanser tehlikesi
İngiltere’deki Bristol Üniversitesi ve Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC) tarafından yapılan araştırmada, 450 bin 111 kişiden elde edilen veriler analiz edilerek, ultra işlenmiş gıdaların (UPF) tüketiminin üst solunum yolu ve sindirim sistemi kanseri riskini artırdığı tespit edildi.