Dokunulmazlığa Dokunmak!

28 Kasım 2012 Çarşamba

Başbakan İspanya yolcusu olduğu için AKP Meclis Grubu dün toplanmadı.

\n

Koskoca iktidar partisinin parlamenterleri, öğretmenleri gelmediği zaman sınıfa girmek yerine bahçede oynamayı seçen ilkokul çocukları gibi kulis muhabbetleriyle zaman doldurmuş olmalılar.

\n

Erdoğan başkentte olsaydı dünkü gruptaki konuşmasında neler söyleyecekti diye düşündünüz mü?

\n

Ben, kendi adıma böyle bir fikir cimnastiği yaptım.

\n

Dünkü tarihi taşıyan gazetelerin birinci sayfalarında büyük başlıklar altında verilen, Erdoğana ait en son açıklamaları salı vaazlarının tıpkısı olarak yorumlamaya karar verdim.

\n

Başbakan parlamentonun milletvekili sayısı itibarı ile dördüncü grubu olan BDPlilerin neredeyse tamamına yakınının Anayasa ve Adalet Komisyonunda bekleyen dokunulmazlık tezkerelerinin hemen gündeme alınarak sonuçlandırılacağını, adeta bir talimat halinde AKPli milletvekillerine buyurmakla yetinmiyor.

\n

Hem sözünü ettiğim komisyonlarda; hem de genel kurul görüşmelerinde varılacak sonucun da çantasında, TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek tarafından yazılmış, mühürlenmiş olduğunu da muştuluyor!

\n

Böylelikle:

\n

Sadece yürütme erkinin değil, aynı anda yasama organının da başkanı olduğunu dosta düşmana duyuruyor.

\n

Kendisi için çok doğal olan bu tür bir yetki gaspı karşısında, söyleyecek bir şeyi varsa buyursun Meclisimizin anlı şanlı Başkanı, parlamentonun en deneyimli üyelerinin ilk sırasında yer alan Cemil Çiçek söylesin!

\n

Ancak çoğunluk grubunun başkanı olan Sayın Erdoğanın, söz konusu açıklamasıyla dokunulmazlığı kaldırılmak istenilen BDPli milletvekillerinin eline çok güçlü bir silah verdiğini de unutmaması gerekiyor.

\n

Çünkü TBMM üyelerinin dokunulmazlığını düzenleyen anayasa maddesi, bu konuda parti gruplarında herhangi bir görüşme yapılamayacağını, karar alınamayacağını söyler.

\n

Gruplarda görüşülme olmasa bile, milletvekillerinin görüş ve oylarını, Meclis komisyonları ya da doğrudan genel kurulunda lider buyruklarıyla kilitleyecek parti kararları, tabii Anayasa Mahkemesi hâlâ bağımsızlığını koruyorsa, Yüksek Mahkemeden dönmeye mahkûm olacak demektir.

\n

\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları