İsrail Filistin'in Kalbini Döverken

16 Kasım 2012 Cuma

Benden dostlara tavsiye.

\n

Kendisine ters gelecek kimselerdenseniz, sakın ola Başbakanın görüş alanına adım atmaya kalkışmayın.

\n

Üç gündür İsrail ordusunun en acımasız topları, Gazzeyi aralıksız olarak döverken yerkürede yaşayan irili ufaklı ne kadar devlet varsa, bu özel durumu sadece izlemekle vakit geçiriyor.

\n

Buna, AKP iktidarının yönettiği Türkiye de dahildir.

\n

Özel durum, Tel Avivin Hamasın askeri kanadı İzzettin el Kassam tugaylarının komutanı Ahmed el Caberi ile birlikte 6 Filistinlinin katledilişine verdiği ad! Katil olayına hak verdirtmeyi sağlamak için dış dünyaya karşı bulunmuş bir gerekçe!

\n

Saldırının Netanyahunun ocak ayında yapılacak genel seçimlerde başarı kazanması amacıyla düzenlendiğini söyleyenlerin yanı sıra; başka yorumcular da Gazzeye yapılan hava akınlarının İslam âleminin Hicri Yılbaşısı olan 1 Muharrem 1434 ile örtüşmesine de özellikle dikkat çekiyorlar.

\n

İsrail hükümeti, bölgeye kalıcı barış getirmek için 10 yıldır terörist faaliyetler içinde bulunan El Caberinin hedeflendiğini bir savunma silahı olarak kullanıyor.

\n

Hava ve denizden yapılan bombardımanların başlamasının da çağımızın en etkili iletişim silahı olan internetin en yeni yöntemlerinden birisi olan Twitter ile yapılmış olmasıdır.

\n

Meraklıları için söyleyeyim:

\n

İsrail makamları 140 harf içine sığdırmışlar Twitterdaki duyurularını!

\n

Haydi, Sayın Erdoğanı daha da hiddetlendirecek bir duyumu da dünkü Radikalden aktararak biraz daha yaygın hale getirmiş olayım:

\n

Bu saldırı organizasyonuna Bulut Sütunuadını takan Tel Avivdeki yetkililer Tevrat, İncil ve Zeburu kaynak gösteriyorlarmış.

\n

Kitabın Çıkış bölümünde Tanrı’nın Yahudilerin gece gündüz ilerlemeleri için bir bulut sütunuyla düşmana karşı koruduğuna değin yaygın bir inanç paylaşılıyormuş!

\n

Rab, gündüz bulut sütunu ile bu yürüyüşü gizlerken, geceleri de ateş sütunu ile onlara ışık vererek yol gösteriyormuş!”

\n

İkisi çocuk 18 Filistinlinin ölümü ile sonuçlanan önceki günkü saldırılar hakkında Bu daha başlangıç. Devamı daha şiddetli olacak diyen İsraile karşı bir zamanlar ünlü One Minute seslenişi ile ün yapan Erdoğan, henüz ağzını açmış değil. (15 Aralık Saat 15.00 itibarıyla)

\n

Ankaranın tavrı Dışişleri Bakanının İsraili kuru bir demeçle kınaması ile sınırlı kalmıştır.

\n

BM Güvenlik Konseyinin önceki gün kapalı kapılar arkasında 90 dakika süren toplantısından ise kınama bile çıkmamıştır. Üstelik İngiltere ve ABD, bize inat yaparcasına Netanyahu hükümetine tam destek vermekten de geri durmamışlardır!

\n

Başbakan Erdoğanın önceki gün partisinin il başkanları toplantısındaki hedefi ise Netanyahu değil, Kılıçdaroğluydu!

\n

Neymiş?

\n

Gücü gücü yetene atasözümüzü unutmamamız gerekiyormuş!

\n

***

\n

İlgi duyan okurlarım için: Anılarımın 1968den bugünlere uzanan bölümünü içeren Kalbur Saman İçinde adlı kitabım Doğan Kitap Yayınlarından çıktı.

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları