Aydın Engin

İşte 52 (onurlu) muhbir ve (sahici) yurttaş!..

24 Ekim 2016 Pazartesi

Bizim meslekte okur mektubu yayımlayan gazete yazarına “Yazacak bir şey bulamamış, günü kurtarmak için okur mektubuna sığınmış” diyerek dudak bükülür.
Bugün Tırmık’ı Kuşadası’ndan 52 okurun ortak mektubuna bırakıyorum.
Dileyen dudak büksün.
Bu kendi deyimleri ile “farklı meslek ve siyasi düşünceye sahip” 52 yurttaş muhbirlik yaptılar. Savcılığa başvurup kendilerini ihbar ettiler. Bu yürekli eylemleriyle “işte yurttaş gibi yurttaş” diye onurlandırılmayı analarının ak sütü kadar hak ettiler.
Bakanlık yapmış kadınların “Adam gibi kadın” yollu ayıp cümleler kurduğu, Cumhurbaşkanlarının “Adam gibi ölmek var, madam gibi ölmek var” gibi berbat bir eril cümleyi meydanlarda dillendirdiği ve eşinin de pek hoşlanıp gülebildiği bu ülkede yurttaş gibi yurttaş olmak sahiden de onurdur; büyük onurdur.
İktidarın tepelerine çökmüş siyaset esnafının yurttaşları komşularını, iş arkadaşlarını gözleyip Cemaat’e yakın oldukları kanısına varırlarsa onları ihbar etmelerini öğütleyip çağrılar yayımladıkları bu ülkede, yurttaşlık onuruna sahip çıkıp, bedel ödemeyi göze alıp “kendilerini ihbar eden” 52 kişi hepimize verdikleri “demokratlık dersi” için alkışlanmalıdır.
Şimdi ben susayım.
Söz, Kuşadası’ndan yazan ve bana (da) yazdıkları için alabildiğine onurlandığım 52 demokrat yurttaşın.
Buyrun.

***

“Bizler Kuşadası’nda yaşayan farklı meslek ve siyasi düşünceye sahip 52 kişiyiz.
Türkiye’de kendilerini ‘Barış İçin Akademisyenler’ olarak tanımlayan akademisyenlerin yargılanması, tutuklanması, işlerinden olması, üniversitelerinden uzaklaştırılması vicdan sahibi insanları rahatsız etmiştir. Bizler de barış taleplerini dile getirmekten başka bir şey yapmayan hocalarımızı desteklemek amacı ile ‘Hocalarımız suç işlemiş ise biz de onların suçuna ortağız’ diyerek 20 Ocak 2016’da Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe vererek kendimizi ihbar ettik.
Hakkımızda terör örgütü üyesi olmak suçlaması ile soruşturma açıldı ve ardından da terör örgütü propagandası yapmak suçlaması ile dava açıldı.
Kuşadası’nda ağır ceza mahkemesi olmadığı için davamız Söke 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde. 52 kişiye iki grup halinde dava açıldı. İlk 46 kişinin duruşması 19 Ekim Çarşamba saat 09.30’da Söke Adliyesi’nde olacak. İkinci grup yine aynı mahkemede 24 Ekim saat 13.30’da.
Bir yanda barış talebini terör ile ilişkilendirmeye çalışmak, bir yanda Ankara’da bombalarla dolaşırken ihbar edilen, takip edilen ancak eyleme geçmeden bir şey yapılamayacağı söylenen canlı bombalar.
Barış dilekçesi ile terör olmaz.
Söylediğimiz şu:
Bu işte bir hata var. Bu işte çok hata var. Terör başka yerde.
52 kişi de sözünün arkasında. Hocalarımız barış istedi, biz de barış istiyoruz.
Barış istemek suç olamaz.
Herkesi bize ve hocalarımıza ve barışa destek olmaya çağırıyoruz.”



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018

Günün Köşe Yazıları