Orada sabuncu, burada müzisyen: Bade Nosa
Bade Nosa ve Emre Can, müzik yolculuklarına 'Merhaba' diyerek, 'Kendim Abla' şarkısıyla başlıyor
‘Hakikati arayan insanlarız’
Bağımsız müziğimizin kaliteli gruplarından Ponza, dinleyicilerini varoluş sorgulama seanslarına ortak etmek niyetinde.
Uğur Yücel: Hayat kabalaştı
Uğur Yücel, 20 sonra tek kişilik gösterisi 'Azınlıkta Kaldık' ı anlattı. Bugüne kadar birçok karaktere hayat veren Yücel, hem sahnesini, hem de o yıllardan bugüne değişen Türkiye’yi anlattı. Yücel, “Şöyle yüksek bir balkonda otursam beni bana verseler başka yönlendirirdim. Bak Uğur’cuğum onda oynama, şunu böyle yapma. Fikrim de vardır yani. Bir tek aklım bana çalışmıyor” diyor.
‘Dijitalin içinde kayboluyorsun’
30 yıllık death metal grubunun basçısı ve solisti Tanju Can, eski ve yeni müzik anlayışına ilişkin olarak eskiyi değerli bulduğunu söylüyor. Can, “Dijitalde şimdi her şeyi bulabiliyorsun ama, o kadar çok şey bulabiliyorsun ki içinde kaybolmaya başlıyorsun. Eskiyi övüp de yeni olan her şey kötüdür manasında söylemiyorum bunu, yanlış anlaşılmasın. Eskiden kayıt yapmak da zordu, şu an herkes kayıt yapıp yayımlayabiliyor. Bir kişi yılda 20 tane albüm yapabilir şu an tek başına” diyor.
Nilüfer Yanya: Kendimi müziğe kaptırmak istiyorum
Türk asıllı İngiliz müzisyen Nilüfer Yanya, genç yaşına rağmen müzik otoritelerince geleceğin yıldızı olarak görülüyor
‘İlk konserimde 20 kişi vardı’
Sık sık verdiği konserlerine artık zorlukla bilet bulunabilen caz sanatçısı Karsu, bu kez PSM Caz Festivali’nde sahneye çıkacak.
Susmuyoruz çünkü vicdanlıyız
Rock grubu Redd’in yedinci albümü “Yersiz Göksüz Zamanlar”, tüm dijital platformlarda yayımlandı. Grup, 3 sene önce çıkan “Mükemmel Boşluk” albümünün devamı olarak nitelendirdikleri yeni parçalarını bir müzik şirketinden bağımsız olarak hayranlarıyla buluşturdu. Grup üyeleri Berke Özgümüş, Doğan ve Güneş Duru ile bir araya geldik.