Meclis'i işaret etti!
Son yargı paketiyle ilgili konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, paketin henüz taslak aşamasında olduğunu belirterek "Tamamlandığında milletvekillerimizin takdirine sunulacak olup, Meclis grubumuzdaki çalışmanın ardından nihai şeklini alacak" dedi.
6. Yargı Paketi Resmi Gazete'de yayımlandı
TBMM'de 23 Haziran'da kabul edilen ve kamuoyunda '6. Yargı Paketi' olarak bilinen Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı.
6. Yargı Paketi, Meclis'ten geçti
6. Yargı Paketi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Hakim ve savcıların, birinci sınıfa ayrılması için en az 3 meslek içi eğitim programına katılması gerekecek. Taşınmaz satış sözleşmesi noterler tarafından da yapılabilecek.
'Danıştay'da OHAL sürecek'
Hukukçu Eminağaoğlu, iktidarın 6. Yargı Paketi'ne eklediği ve OHAL kapsamında değiştirilen Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun mevcut yapısının 2026 yılına kadar uzatılmasına tepki gösterdi.
Hakim ve savcı adayları 3 yıl eğitim görecek
TBMM Adalet Komisyonu’nda; stokçuluk yapanlara verilen cezaların artırılmasını, noterden gayrimenkul satışı yapılabilmesi, iki yıl olan hâkim ve savcı adaylığı süresinin ‘hâkim ve savcı yardımcılığı’ adıyla üç yıla çıkarılmasını öngören 6. Yargı Paketi kabul edildi.
'Sınav sürecindeki belirsizlik keyfi tercihlere yol açabilir'
AKP ve MHP'li milletvekillerinin imzasını taşıyan Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine TBMM Adalet Komisyonunda başlandı. Türkiye'de hukuk fakültelerinin nicelik bakımından sayısı artarken nitelik bakımından düşüş yaşandığını ifade eden CHP'li Milletvekili İbrahim Kaboğlu, "Sözlü sınav sürecindeki belirsizlik keyfi tercihlere yol açabilir" dedi.
6. Yargı Paketi, Adalet Komisyonu'nda
TBMM Adalet Komisyonu'nda, '6. Yargı Paketi' olarak adlandırılan Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlandı.
6. Yargı Paketi TBMM'de
AKP, 6. Yargı Paketi’ni TBMM Başkanlığı’na sundu. Paket, stokçuluk yapanlara verilen cezaların artırılmasını, noterden gayrimenkul satış yapılabilmesini, iki yıl olan hâkim ve savcı adaylığı süresinin ‘hâkim ve savcı yardımcılığı’ adıyla üç yıla çıkarılmasını öngörüyor. Teklife göre; hâkim ve savcı yardımcılığı, iki yıllık eğitim ve bir yıllık görevden oluşacak. Hakim ve savcı yardımcıları, bu sürenin ardından mülakata girecek. Hâkim ve savcı yardımcıları hakkında görev dönemlerinde değerlendirme formu hazırlanacak ve bu formda ‘kabiliyet, başarı, göreve bağlılık, ahlaki gidiş, iletişim becerisi ve stres yönetimi’ gibi kriterler olacak.