Sicilya'nın lezzetli atıştırmalığı: Arancini tarifi
Sicilya mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan arancini, risottoyla hazırlanan içi dolgulu kızarmış pirinç toplarıyla sofralara İtalyan esintisi katıyor.
İtalyan mutfağının efsane lezzeti: Arancini tarifi
Arancini, İtalyan mutfağına ait, dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık ve lezzet dolu bir pirinç topudur. Genellikle Sicilya mutfağında karşımıza çıkan bu nefis atıştırmalık, farklı iç harçlarla hazırlanabilir. İşte klasik peynir dolgulu Arancini tarifi!
Arancini nedir? Ev yapımı İtalyan Arancini Pirinç Topları...
Arancini, İtalyan’nın Sicilya bölgesine ait risotto ile yapılan, kızartma toplarıdır. Çıtır çıtır dış katmanı ve lezzetli iç dolgusu ile sevilen lezzetlerden biridir. Pirinç topları olarak da bilinir. Kıymalı, bezelyeli, peynir, mantar, ıspanak dolgulu çeşitleri de bulunan arancini artık dünya çapında tanınan ve ülkemizde de sıklıkla karşımıza çıkan bir yemektir…