Ankara'da 75 kiloluk kılıç balığından cağ kebabı yaptılar
Ankara'da deniz mahsulleri restoranı sahibi Faruk ve Mehmet Gezen kardeşler, 75 kiloluk kılıç balığından cağ kebabı yaptı.
TCDD'de faciaya ramak kala...
Erzurum’da Devlet Demir Yollarına ait depoda çıkan yangın güçlükle söndürülebildi. Yangına kurum çalışanlarının depo içerisinde koyun keserek cağ kebabı yaptıkları için yaktıkları ateşin neden olduğu belirlendi.
Bölgesel mutfaklar: Doğu Anadolu Bölgesi yemek kültürü!
Türk mutfağının zenginliği, Doğu Anadolu bölgesinde de görülmektedir. Soğuk iklim şartlarının altında şekillen mutfakta et ve hamur işlerinin hakimiyeti var. Baharat ve yerel otların da sıkça kullanıldığı Doğu Anadolu Bölgesi’nde; cağ kebabı, büryan, Erzincan döneri gibi aşina olduğunuz tatların haricinde keşfedilmeyi bekleyen onlarca lezzet var. İşte Doğu Anadolu Bölgesi mutfağına dair bazı özellikler:
Sultangazi’de Cağ Kebabı ve İspir Fasulyesi Festivali
Sultangazi Belediyesi ile Sultangazi Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği, Yöresel Ürünler Cağ Kebabı ve İspir Fasulyesi Festivali düzenledi. İlçedeki etkinlik alanında yapılan festivalde yüzlerce vatandaş cağ kebap, kuru fasulye gibi yöresel lezzetlere doydu. Renkli görüntülerin olduğu etkinlikte Erzurum’dan gelen tereyağı, peynir, pekmez gibi ürünler de satışa sunuldu