Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
11°C Açık İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 44,10
Euro 48,49
Sterlin 55,62
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 7.228,22
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Cari işlemler hesabı
Cari işlemler hesabından 5 ay üst üste açık! Cari işlemler hesabından 5 ay üst üste açık! Türkiye'nin cari işlemler hesabında ekimde 1 milyar 880 milyon dolar, altın ve enerji hariç cari işlemler hesabında da 7 milyar 163 milyon dolarlık fazla oluşurken, cari işlemler hesabı yaklaşık 5 yıl sonra ilk kez üst üste 5 ay fazla verdi.
Cari denge 8 ay sonra fazla verdi Cari denge 8 ay sonra fazla verdi Türkiye'nin cari işlemler hesabı haziranda 407 milyon dolar, altın ve enerji hariç cari işlemler hesabında 4 milyar 549 milyon dolarlık fazla oluşurken, Türkiye 8 ay sonra cari fazla verdi.
Cari dengede 9 ayın en yüksek açığı Cari dengede 9 ayın en yüksek açığı Türkiye'nin cari işlemler hesabı nisanda 5 milyar 285 milyon dolar açık verirken, altın ve enerji hariç cari işlemler hesabında da 497 milyon dolarlık açık oluştu.
Son dakika... Cari denge 4,5 milyar dolar açık verdi Son dakika... Cari denge 4,5 milyar dolar açık verdi Son dakika... Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, mart ayında cari işlemler hesabı 4 milyar 544 milyon dolar açık kaydetti. Altın ve enerji hariç cari İşlemler hesabı ise 782 milyon dolar fazla verdi.
Son dakika... Cari denge şubatta açık verdi Son dakika... Cari denge şubatta açık verdi Son dakika haberi... Türkiye'nin cari işlemler hesabı şubatta 3 milyar 265 milyon dolar açık verirken, altın ve enerji hariç cari işlemler hesabında 2 milyar 106 milyon dolarlık fazla oluştu.
Cari denge 2,56 milyar dolar açık verdi Cari denge 2,56 milyar dolar açık verdi Cari işlemler dengesi, ocak ayında 2,56 milyar dolar açık verdi. Ekonomistler, cari işlemler hesabının ocak ayında 2,46 milyar dolar açık vereceğini tahmin ediyordu.
Ödemeler Dengesi Beklenti Anketi sonuçlandı Ödemeler Dengesi Beklenti Anketi sonuçlandı AA Finans Ödemeler Dengesi Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, cari işlemler hesabının kasım ayında 1 milyar 369 milyon dolar açık vermesini bekliyor.
Cari denge ekim ayında fazla verdi Cari denge ekim ayında fazla verdi Cari işlemler hesabı ekim ayında, 186 milyon ABD doları fazla kaydetti. Altın ve enerji hariç cari işlemler hesabı ise 5 milyar 67 milyon ABD doları fazla verdi.
Bakan Bolat'tan cari işlemlerle ilgili açıklama Bakan Bolat'tan cari işlemlerle ilgili açıklama Ticaret Bakanı Ömer Bolat, cari işlemler hesabında kalıcı iyileşmenin sağlanmasına yönelik çalışmalara kararlılıkla devam edildiğini açıkladı.
Ödemeler Dengesi Beklenti Anketi nasıl sonuçlandı? Ödemeler Dengesi Beklenti Anketi nasıl sonuçlandı? AA Finans Ödemeler Dengesi Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, cari işlemler hesabının eylül ayında 1 milyar 529 milyon dolar fazla vermesini bekliyor.
Cari işlemler hesabı (Current Account) nedir? Cari işlemler hesabı (Current Account) nedir? Cari işlemler hesabı, ekonomi ve finans dünyasında ülkelerin uluslararası ekonomik ilişkilerini izlemek ve değerlendirmek için kullandıkları kritik bir ekonomik göstergedir. Bu hesap, bir ülkenin uluslararası ticaret, dış borçlanma ve dış yatırım gibi işlemleri netleştirir ve ülkenin dış dünya ile ekonomik etkileşimini yansıtır. İşte Cari İşlemler Hesabı'nın ne olduğu ve nasıl çalıştığı hakkında ayrıntılar...

En Çok Okunanlar

AFAD duyurdu: Ankara'da korkutan deprem!
AFAD duyurdu: Ankara'da korkutan deprem! AFAD, Ankara Haymana'da 4.1 büyüklüğünde bir deprem olduğunu duyurdu.
SGK 650 bin kişinin emekliliğini iptal etti!
SGK 650 bin kişinin emekliliğini iptal etti! Türkiye’de emeklilik sistemi ve emekli maaşları tartışılırken, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) sahte sigorta ve hatır sigortası uygulamalarına karşı denetimlerini artırdı. Kurum, fiilen çalışmadığı halde sigortalı gösterilen kişilerin tespitine yönelik kapsamlı incelemeler yürütüyor.
3'üncü füze alarmı!
3'üncü füze alarmı! Adana İncirlik Üssü'ne yöneldiği iddia edilen yeni bir füze daha hava savunma sistemleri tarafından imha edildi. Füzenin Türk hava sahasına yönelmesiyle kentin birçok noktasında siren sesleri duyulurken, konuya ilişkin resmi açıklama bekleniyor.
Mahkeme başkanı duruşmayı sonlandırdı
Mahkeme başkanı duruşmayı sonlandırdı CHP'nin cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da arasında bulunduğu 107’si tutuklu, 5’i müşteki sanık toplam 407 kişi hakkındaki davanın dördüncü celsesi yaşanan tartışma sonrası erken sonlandırıldı.
AKP'nin torba yasasından içki yasağı çıktı!
AKP'nin torba yasasından içki yasağı çıktı! AKP’nin Meclis’e sunduğu tarım ve arazi düzenlemesi teklifinden alkol satışına yönelik yeni yaptırımlar çıktı. İçki piyasasına ilişkin hükümler torba yasaya eklenirken teklif, karbon ormanlarından 2/B arazilerine kadar birçok tartışmalı düzenlemeyi de içeriyor.
Çevre illerden de hissedildi: AFAD'tan açıklama geldi
Çevre illerden de hissedildi: AFAD'tan açıklama geldi AFAD, Tokat Niksar'da 5.5 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. AFAD, depreme ilişkin yaptığı açıklamada 'an itibariyle olumsuz bir durum bulunmadığını' bildirdi. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda henüz 'olumsuz ihbar' olmadığını aktardı.
ABD mahkemesinden 'Eylem Tok' kararı
ABD mahkemesinden 'Eylem Tok' kararı Timur Cihantimur 17 yaşında ehliyeti olmadığı halde yüksek süratle kullandığı lüks araçla emniyet şeridinde bulunan araçlara çarparak Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybetmesine neden oldu. Olaydan sonra oğlu Cihantimur ile ABD'ye kaçan Eylem Tok'un Türkiye'ye iadesi ise geçici olarak durduruldu.
AKOM saat verdi: İstanbul için 'soğuk hava' alarmı!
AKOM saat verdi: İstanbul için 'soğuk hava' alarmı! AKOM, İstanbul'da sıcaklıkların özellikle gece ve sabah erken saatlerde 5 dereceler civarı ve altına düşeceği konusunda uyarıda bulundu.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye