Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
5°C Hafif yağmur İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 41,27
Euro 48,49
Sterlin 55,62
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 6.428,41
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Entegre Çimento Fabrikası
Muğla’da çimento fabrikası için toplantı yapılacak Muğla’da çimento fabrikası için toplantı yapılacak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Muğla’da bölge halkının tepkisi sonucu mahkeme kararıyla durdurulan çimento fabrikası için yeni bir süreç başlattı. Proje ile ilgili 28 Kasım’da İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısı yapılacak.
Köylüler Muğla'yı korumak için yemin etti Köylüler Muğla'yı korumak için yemin etti Muğla’da kurulmak istenen entegre çimento fabrikasına karşı mücadele eden çevre aktivistleri hakkında çıkan iddialara ilişkin, “Dostların arasında doğanın tarafındayız” sloganıyla Sınırsızlık Meydanı’nda buluştu. Eyleme katılanlar, “Muğla’yı, bütün pisliklerden ve yaşam düşmanlarından temizleyene kadar mücadele edeceğiz. Yıllar sürse bile, on yıllar sürse bile, gerekirse yüzyıllar sürse bile mücadele edeceğiz” diyerek yemin etti.
Başkan Aras: Deştin’e çimento fabrikası yaptırmayacağız Başkan Aras: Deştin’e çimento fabrikası yaptırmayacağız Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, çimento fabrikasına karşı yıllardır direnen Deştin halkı ile bir araya geldi. Aras, konuşmasında “Yerel yönetimler olarak üzerimize düşeni yapacağız, hükümetle de görüşeceğiz. Buraya çimento fabrikası yaptırmayacağız bu konuda çok netiz” dedi.
Muğla'da bakanlığın "Sanayi alanı" kararı mahkemeye taşındı Muğla'da bakanlığın "Sanayi alanı" kararı mahkemeye taşındı Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Deştin Mahallesi ile Menteşe ilçesine bağlı Bayır Mahallesi’nin ortak sınırında bulunan Tekağaç sırtı mevkiinde yapılmak istenen Çimento Fabrikası’na verilen iki “ÇED Olumlu” kararını mahkeme karar ile iptal ettiren yöre halkı bölgeyi “Sanayi Alanı” olarak işaretleyen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na da dava açtı.
"Zeytinliklerin göbeği ‘Sanayi Alanı’ olamaz" "Zeytinliklerin göbeği ‘Sanayi Alanı’ olamaz" Muğla’nın Menteşe ilçesinin Bayır mahallesi ile Yatağan İlçesi Deştin mahallesinin ortak sınırı Tekağaç mevkiinde kurulmak istenen çimento fabrikasına karşı verilen çevrecilerin mücadelesi sürerken yurttaşlar bölgenin “sanayi alanı” statüsünden çıkarılması için Muğla Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne dilekçe verdi.
Muğla'da çimento fabrikasına verilen 'çed olumlu' kararı mahkeme tarafından iptal edildi Muğla'da çimento fabrikasına verilen 'çed olumlu' kararı mahkeme tarafından iptal edildi Muğla’da yapımına devam edilen çimento fabrikasına karşı bölge halkının mücadelesi sonuç verdi. Muğla 2. İdare Mahkemesi, fabrikaya verilen “ÇED Olumlu” kararını iptal etti.
Muğla’da çimento fabrikasına karşı mahkeme önünde adalet nöbeti Muğla’da çimento fabrikasına karşı mahkeme önünde adalet nöbeti Muğla’da yapımına devam edilen entegre çimento fabrikasına karşı çıkan bölge halkı, ‘mahkemenin bilirkişi raporuna rağmen hala yürütmeyi durdurma kararı vermediği’ gerekçesiyle idare mahkemesi önünde adalet nöbeti başlattı. Deştin Çevre Platformu Eş Sözcüsü Haluk Özsoy, "Bizler mahkemenin bilirkişi raporuna rağmen 1,5 yıldır yürütmeyi durdurma kararı vermemesini tarafgir buluyor ve bu tutumunu protesto ediyor ve bir an ön önce yürütmeyi durdurma kararı vermesini ve bilirkişi heyetinin verdiği raporu da baz alarak ikinci ÇED olumlu raporunun iptalini talep ediyoruz. İkinci ÇED raporu iptal edilene kadar direnişimizi mahkeme önünde sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.
Çimento fabrikasına karşı çıkan yurttaşlar ifadeye çağrıldı! Çimento fabrikasına karşı çıkan yurttaşlar ifadeye çağrıldı! Muğla Cumhuriyet Savcılığı, Yatağan ve Menteşe ilçeleri arasındaki bölgeye yapılmak istenen Çimento Fabrikası’na karşı yol kapatarak eylem yapan çevrecileri ifadeye çağırdı. Yurttaşlara destek veren önceki dönem CHP Milletvekili Av. Burak Erbay, “İfade verenlerin içerisinde 60-70 yaşlarında gözü görmeyen teyzelerimiz, hasta ve hatta jandarmaya direndi denilip de orada olmayan teyzelerimiz de var” dedi.

En Çok Okunanlar

Meteoroloji’den kuvvetli kar ve fırtına uyarısı: 9 il için sarı kod
Meteoroloji’den kuvvetli kar ve fırtına uyarısı: 9 il için sarı kod Meteoroloji, yoğun kar ve fırtına uyarısı yaptı. 9 il için sarı kodlu alarm verilirken, doğu bölgelerinde sıcaklıkların düşmesi bekleniyor.
Rezan Epözdemir hakkında tahliye kararı
Rezan Epözdemir hakkında tahliye kararı “Rüşvete aracılık etme” suçlamasıyla tutuklanan avukat Rezan Epözdemir hakkında tahliye kararı verildi.
MEB ismini hızla sildi:
MEB ismini hızla sildi: İstanbul merkezli 5 ilde düzenlenen FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınan 81 şüpheli arasında Tuzla İlçe Millî Eğitim Müdürü Metin Çangır’ın da bulunduğu ortaya çıktı. İktidara yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir-Sen’de uzun süre yöneticilik yapan Çangır’ın gözaltına alınmasının ardından, Millî Eğitim Bakanlığı ismini kurumsal internet sitesinden apar topar kaldırdı.
İstanbul'da hakimi silahla vuran savcı tutuklandı!
İstanbul'da hakimi silahla vuran savcı tutuklandı! Hakim Aslı Karaman’ı silahla vurarak yaralayan ve gözaltına alınan savcı Muhammed Çağatay Kılıçaslan sabah saatlerinde Çağlayan Adliyesi’ne getirildi. Kılıçaslan’ın ifadesi özel soruşturma bürosunda başsavcı vekili tarafından alındı. Kılıçaslan, “kasten insan öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklandı. Öte yandan hakim Kahraman, yaralı olarak kaldırıldığı hastaneden taburcu edildi.
Murat Çalık için acil tahliye talebi!
Murat Çalık için acil tahliye talebi! Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın boynundaki kitle nedeniyle geçirdiği ameliyatın ardından avukatları tarafından sağlık gerekçesiyle acil tahliye talebi dosyaya sunuldu.
'Siyon'un Kanadı' bilinmeyen bir noktaya götürüldü!
'Siyon'un Kanadı' bilinmeyen bir noktaya götürüldü! İsrail basını, Çarşamba günü yaptığı haberlerde, Başbakan Binyamin Netanyahu’ya ait uçağın, olası bir saldırıya karşı ülke dışına çıkarıldığını öne sürdü. Kararın, ABD ile İran arasındaki gerilimin yükseldiği ve ABD Başkanı’nın Tahran’a yönelik 'vurabiliriz' mesajı verdiği bir dönemde alınması dikkat çekti.
Oktay Kaynarca'nın savcılık ifadesi ortaya çıktı
Oktay Kaynarca'nın savcılık ifadesi ortaya çıktı Dün uyuşturucu operasyonu kapsamında gözaltına alınan ünlü oyuncu Oktay Kaynarca'nın ifadesi ortaya çıktı. Kaynarca, "Rabia Karaca’nın ifade ettiği, 'Murat Gülibrahimoğlu ile Oktay Kaynarca’nın yakın arkadaş olduğu, uyuşturucu ve fuhuş partilerinde birbirlerine kadın hediye ettikleri' şeklindeki beyanını kabul etmiyorum" dedi.
İstanbul'a kar yeniden geliyor!
İstanbul'a kar yeniden geliyor! İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte 18-19 Ocak tarihlerinde karla karışık yağmur beklendiğini bildirdi.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye