Ocak ayı istatistikleri ortaya çıktı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Resmi Gazete'de yayınlanan iş kollarındaki işçi sayıları ve sendikaların üye sayılarına ilişkin 2024 Ocak ayı istatistiklerine göre; son 6 ayda işçi sayısında düşüş yaşanırken, sendikalı işçi sayısında yalnızca yüzde 0.46 oranında artış oldu.
İzmir Şehir Hastanesi’nde işçiler bir kez daha iş bıraktı
İzmir Şehir Hastanesi'nde İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-Sen) üyesi işçiler “Köle değil işçiyiz hakkımızı alacağız!" diyerek bir kez daha iş bıraktı.
Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatında çalışan işçiler grev başlattı
İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası, yapımına 2015 yılında başlanan Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatında çalışan taşeron işçilerin, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle bugün greve başladığını açıkladı. İşçilerden biri, “Çok mağdur olduk. Ev kiralarımız, faturalarımız geldi. Ev sahibi kapımıza dayandı, ‘Çıkın’ diyor. Perişan olduk” dedi.