Girit kabağı dolması tarifi
Hem besleyici hem de hafif olan Girit kabağı dolması, zeytinyağlı yemek severler için ideal bir tariftir. Peki, akşam yemeğine enfes bir Ege esintisi olan bu tarif nasıl yapılır? İşte, leziz Girit kabağı dolması tarifi...
Dolmaların şahı: Şıhıl mahşi tarifi
Şıhıl Mahşi, geleneksel mutfağın sıcak dokusunu sofranıza taşıyan bir yemek. Sevdiklerinize bu tarifi sunarak onları mutlu edebilirsiniz.
Şıhıl mahşi nasıl yapılır? Püf noktaları ile şıhıl mahşi tarifi…
Şıhıl mahşi bir çeşit kabak dolması türüdür. Hatay mutfağına özgü bir lezzet olan şıhıl mahşi, kabakların oyulup kızartılmasıyla hazırlanıyor. Kabaklar iç harç ile doldurulduktan sonra ise fırına veriliyor. Peki, şıhıl mahşi nasıl yapılır? Püf noktalarıyla şıhıl mahşi tarifi…
Yaz aylarının düşük kalorili sebzesi kabakla yapabileceğiniz tarifler…
Kabak yaz aylarında en bol olan ve en çok kullanılan sebzelerin başında geliyor. Yapısı büyük oranda sudan oluşan, bu nedenle kalorisi de oldukça düşük olan kabakla köfteden, kabak sıyırmaya çeşit çeşit yemekler yapabilir, yaz sofralarınızı farklı lezzetlerle donatabilirsiniz…