Ferrero'nun Belçika'daki fabrikasında yine salmonella vakası görüldü
Belçika'da İtalyan çikolata üreticisi Ferrero grubunun fabrikasında bu yıl yine salmonella vakasına rastlandı.
Kinder ürünleri Salmonella skandalının ardından raflara geri döndü
Belçika’da Salmonella bakterisinin tespit edilmesinin ardından toplatılan Ferrero markasına ait Kinder ürünleri yeniden raflara döndü.
Kinder'den binlerce kişiye bulaşmıştı: Şimdi de baharat kutularında...
New Brunswick'teki Rutgers Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, baharat kaplarının, kullandıktan sonra en çok kirlenen mutfak malzemesi olduğunu buldu. Çikolata üreticisi Ferrero'nun Kinder Sürpriz ve diğer ürünlerinde ortaya çıkan Salmonella bakterisi bir çok ülkede görülmüş binlerce kişi ve özellikle çocuklar hastanelik olmuştu...
Çekya’da Kinder’in 15 çeşidine yönelik satış kısıtlaması devam ediyor
İtalyan Ferrero firmasının Belçika’daki fabrikasında üretilen bazı ürünlerinde salmonella bakterisinin tespit edilmesinin ardından, Çekya pazarından toplatılan ürünlerdeki satış kısıtlaması devam ediyor.
Bu kez raflarda 'sürpriz yumurta' yok
Belçika’da yaşanan salmonella bakterisi krizi nedeniyle üretimi durdurulan Ferrero çikolata fabrikasının şartlı olarak yeniden üretime başladığı açıklanırken, skandal nedeniyle piyasadan çekilen yumurta şeklindeki çikolataların ise hala raflara dönmediği öğrenildi.
Salmonella bakterisi: Belçika'da Kinder çikolatalarını üreten Ferrero fabrikasına şartlı izin
Kinder çikolata ürünlerinde ortaya çıkan salmonella bakterisi nedeniyle 13 farklı ülkede yüzlerce kişinin hastalanması üzerine mühürlenen Belçika Arlon'daki Ferrero fabrikası, koşullu izinle yeniden açılacak.
Kinder'den açıklama:
Salmonella virüsü tespit edilen Kinder çikolatalarının üreticisi Ferrero'nun Fransa'daki Genel Müdürü Nicolas Neykov, ilk kez konuştu. Virüsün kaynağının tespit edildiğini söyleyen Neykov, "Fabrikayı kapatmıştık, testler negatif çıkınca yeniden açtık" dedi.
Toplatma kararı verilmişti
Dünya Sağlık Örgütü bugün açıklama yaparak “monofazik Salmonella Typhimurium sekansı tip 34” olarak adlandırılan Salmonella enfeksiyonunun soruşturma sonucunda Belçika’daki bir çikolata üretim tesisinden kaynaklandığını ve bugüne kadar 11 ülkeden 151 vaka bildirildiğini belirtti.
Uzmanı uyardı: Salmonella enfeksiyonunda el hijyeni önemli
Kinder ürünlerinde tespit edilmesiyle gündem olan Salmonella enfeksiyonundan korunmada besin hijyeninin önemini belirten Prof. Dr. Osman Hakan Leblebicioğlu, “Besin ve yemek endüstrisinde yiyecek hazırlama bölümleri temiz tutulmalıdır. Çalışanlar ellerini, kesme tahtaları, tabaklar ve mutfak eşyaları, çiğ gıda ile temas ettikten sonra yıkamalıdır” dedi.
Bakteri riski olan gıdalar hangileri?
İnsanlarda hastalığa yol açabilen bakteri türlerinden biri olan Salmonella, vücutta genellikle bağırsaklarda barınıyor. Peki bu bakteri nasıl yayılıyor, nasıl bir hastalığa yol açıyor?
Ekipler devrede: İstanbul'da 'Kinder' denetimi (22 Nisan 2022)
İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, toplatılma kararı alınan Kinder markalı bazı ürünlerle ilgili marketleri denetledi. İstanbul Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, "İstanbul olarak, 750 denetçimizle sahada ürünle ilgili denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bulduğumuz yerlerde de ürüne el koyup, imhasını gerçekleştiriyoruz" dedi.
Ürünlerine toplatma kararı verilen Kinder'den açıklama
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Belçika'da üretilen 'Kinder' markalı bazı ürünlerde tespit edilen salmonella bakterisine rastlanması sebebi ile toplatma kararı alışmıştı. Kinder alınan karar ilişkin açıklamada bulundu.
Son Dakika: Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Kinder kararı
Tarım ve Orman Bakanlığı, Kinder markalı ürünleri piyasadan toplatma kararı aldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Tüketici sağlığının en üst düzeyde korunmasına yönelik resmi kontrollerimiz devam etmektedir" denildi.
Bakanlık zorunluluk getirmişti
Ferrero Türkiye, piyasada bulunan Kinder ürünleri hakkında gerekli tüm resmi kontrollerin yapıldığını belirterek, "Ürünlerimizin güvenli olduğu teyit edilmiştir" denildi.
Dr. Ahmet İnal: Hijyenin olmadığı yerlerde salmonella riski her zaman mevcut
Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ahmet İnal, salmonella bakterisiyle ilgili, “Ülkemizde bu tür yumurta çikolatalar ile ilgili vaka henüz duymadık. Hijyenin olmadığı yerlerde salmonella riski her zaman mevcut. Bilinmeyen markaların alınmasının doğru olmadığını düşünüyoruz" dedi.