Solunum yolu enfeksiyonları arttı: Kış çaylarında 'mantar' riski!
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı'nda görevli Prof. Dr. Alper Şener, sıcaklıkların düşmeye başladığını bu nedenle de solunum yolu enfeksiyonu sezonunun açıldığını belirtip, bu dönemde sıklıkla tüketilen kış çayları için uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Şener, "Kış çaylarında bir mantar türeyebiliyor. Bu çaylar toksin yani bir zehir salgılıyor" dedi.
Uzmanından kış çayı uyarısı
Bariatrik Cerrahi Diyetisyeni Cansu Arslan, kış çayı hazırlarken; yaprakların, çiçeklerin demlenip, köklerin, kabukların ve meyvelerin kaynatılması gerektiğini söyledi.
İftardan sonra siyah çay içmeyin! Bu bitkileri demleyin
İftar sonrası meydana gelen şişkinlik ve hazımsızlık için bitki çayları imdadınıza yetişiyor. Siyah çay yerine bu bitkileri tercih ederseniz iftar sonrası sindirim problemleriniz iyileşecektir.
Bitki çayı içerken bunlara dikkat!
Uzmanlar, kış mevsiminin vazgeçilmezi olan bitki çaylarının bilinçli ve dikkatli tüketilmesine dikkat çekiyor. Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Eylem Ezgi Fadıloğlu, bitki çaylarının içilmeden önce araştırılması gerektiğini belirtti.
Bitki çayı içerken nelere dikkat edilmeli? Kimler bitki çayı içmemeli? Bitki çayları alınırken ve saklanırken nelere dikkat edilmeli?
Tıbbi bitkilerin şifalarından faydalanmak için raf ömürlerine dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, bunun bütün bitkiler için geçerli olduğunu, aksi halde yararlı olan etken maddelerinde önemli kayıplar olabileceğini belirtiyor. Bitki çayı içerken nelere dikkat edilmeli? Kimler bitki çayı içmemeli? Bitki çayları alınırken ve saklanırken nelere dikkat edilmeli?
Kış çayının kullanımına dikkat
Diyarbakır’da etkisini sürdüren soğuk havayla birlikte aktarlarda yoğunluk arttı. Soğuk algınlığı ve gribe yakalanan vatandaşların kış çayı öncelikli tercihi oldu.
25 derecelik sıcaklık farkı sonucunda aktarlarda yoğunluk oluştu
Eskişehir’de günlük 25 derecelik sıcaklık farkı insanlarda hastalıklara ve vücut kırgınlıklarına neden olurken, vatandaşlar vücut direncini arttırmak için bitkisel ürünlere başvuruyor.
