Enfes mekdus (patlıcan turşusu) tarifi
Mekdus, Orta Doğu'nun geleneksel ve lezzetli turşu çeşitlerinden biridir. Özellikle Levanten mutfağında popüler olan bu tarif, küçük patlıcanların ceviz, sarımsak ve biberle doldurulup zeytinyağında bekletilmesiyle hazırlanır. Fermente bir tat sunan Mekdus, kahvaltılarda, salatalarda ve mezelerde sıklıkla tercih edilir.
Lezzetli bir Levanten mutfağı tarifi: Fettuş salatası
Levanten mutfağı, Akdeniz ve Orta Doğu’nun kesişim noktasında yer alarak zengin ve çeşitli yemekleriyle ünlüdür. İşte, lezzetli bir Levanten mutfağı tarifi Fettuş salatası...
Levanten mutfağının yıldızı: Menakiş tarifi...
Lübnan mutfağının en popüler yemeklerinden biri Manakiş daha çok zahterli ekmek olarak bilinen bu yemek hamur üzerine peynir, kekik, zahter ya da kıyma eklenerek yapılıyor. İşte, Levanten mutfağının yıldızı: Menakiş tarifi...
İzmir'in en büyük Levanten köşkü 2024’te kullanıma açılacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Osmanlı döneminde İzmir'de ticaretle uğraşan Paterson Ailesi tarafından kullanılan ve yıllardır atıl olan kentin en büyük Levanten köşkünde restorasyon çalışmalarına devam ediyor. 2024 yılının ilk yarısında kentlilerin kullanımına açılacak köşk, kültür amaçlı kullanılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilecek.