İfadeye çağrılmıştı...
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Özgür Özel'in genel başkan seçildiği 4-5 Kasım 2023'te gerçekleşen CHP 38. Olağan Kurultayı hakkında inceleme başlattı. Kemal Kılıçdaroğlu ve Akif Hamzaçebi ifadeye çağrıldı. Hamzaçebi, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Benim şaibe gibi bir iddiam yok" dedi.
Mehmet Akif Hamzaçebi kimdir? Eski CHP grup başkan vekili Akif Hamzaçebi kaç yaşında, nereli?
CHP'nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde Ankara Spor Salonu'nda yapılan 38. Olağan Kurultayı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca inceleme başlatıldı. Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eski CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi tanık sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Peki, Mehmet Akif Hamzaçebi kimdir? Eski CHP grup başkan vekili Akif Hamzaçebi kaç yaşında, nereli?
CHP'li Mehmet Akif Hamzaçebi'den 'seçim sonrası' özeleştirisi: 'Adeta Erdoğan'a ve Cumhur İttifakı'na hediye edildi'
İkinci tur oylamasının sonuçlarına ilişkin Twitter'dan uzun bir paylaşım yapan CHP'li Mehmet Akif Hamzaçebi, "Kimse bu sonuçlardan bir başarı öyküsü yaratmaya kalkışmasın. Ortada Genel Başkanımız ve Partimiz açısından tam bir başarısızlık vardır" ifadelerini kullandı. Hamzaçebi, "Bu seçim, kampanya da dahil olmak üzere seçim stratejisinin yanlışlığı nedeniyle kaybedilmiş, Erdoğan ve Cumhur İttifakı'na adeta hediye edilmiştir" görüşünü savundu.
CHP'li isimden İYİ Parti'ye çağrı
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itiraz ederek masadan kalkan İYİ Parti için "Yıllarca beraber yol yürüdük, ayrılık olmamalı" dedi.
Mehmet Akif Hamzaçebi: CHP iktidarı olarak bütçeye hayır oyu vereceğiz
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, TBMM Genel Kurulu’nda 2023 yılı bütçesinin tümü üzerine yaptığı değerlendirmede, “20 yılın sonunda gördük ki dünyevi olanı uhrevi olanla çok kolay değiş tokuş etmişsiniz. Türkiye’de, çoklarının zannettiği gibi dini bir iktidar yok, dünyevi bir iktidar var. Şimdi rant coşkusu var, çapul günlerini yaşıyoruz. Bunlar bitmek üzere. Bitince kaçış günleri başlayacak, sizi o zaman göreceğim ben. Günah işleme özgürlüğü adı altında devleti soyanlara karşı, milletin çıkarlarını savunanların ittifakını kuracağız. CHP iktidarı olarak, bütçeye hayır oyu vereceğiz” dedi.
Akif Hamzaçebi: 'İnsanlar sabah uyandığında yeni bir vergiyle karşılaşmayacak'
Mehmet Akif Hamzaçebi, “İnsanlar sabah uyandığında yeni bir vergiyle karşılaşmayacak. Demokratik bir devlette herkes gelecekte nasıl bir vergi rejimi içinde yaşayacağını, hangi oranda vergi ödeyeceğini bilmek durumundadır” dedi.