Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
4°C Parçalı az bulutlu İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 43,34
Euro 50,44
Sterlin 58,09
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 6.497,51
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler özel okul ücretleri
'Velilerimiz pahalı buluyorsa, kayıt özgürlükleri var' 'Velilerimiz pahalı buluyorsa, kayıt özgürlükleri var' Özel okul fiyatlarındaki artış tartışmaları sürerken, Milli Eğitim Bakanlığı "fahiş fiyat" talep eden bazı özel okullara soruşturma başlatıldığını duyurdu. Özel Okullar Derneği Başkanı Zafer Öztürk, BBC Türkçe'nin sorularını yanıtladı: "Eğer velilerimiz özel okul fiyatlarının çok pahalı olduğunu düşünüyorlarsa, kayıt özgürlükleri var. İllaki kendi bütçelerine göre başka bir kurum vardır diye düşünüyorum" dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı... Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılı için öğrenci kayıtlarını başlatan bazı özel okulların velilerden 'genel gider' ve 'diğer ücretler' adı altında ek ücret talep etmesinin yasal düzenlemelere aykırı olduğu duyurdu.
'2 milyon TL'yi bulabilir...' '2 milyon TL'yi bulabilir...' Türkiye'de 2025-2026 eğitim dönemine yaklaşılırken özel okulların erken kayıt fiyatları tüm öğrenci ve veliler için endişe yaratıyor. Kitap, yemek, forma ve kırtasiye masrafları da hesaba katıldığında, özel okulda eğitim görmek oldukça pahalı hale geliyor. Veliler ile öğrenciler yükselen fiyatlar karşısında mutsuz ve çaresiz. Cumhuriyet Gazetesi Eğitim Yazarı Figen Atalay, yeni dönemden neler beklendiğini Cumhuriyet TV'ye değerlendirdi.
Özel yabancı liselerin yıllık ücretleri açıklandı Özel yabancı liselerin yıllık ücretleri açıklandı Yabancı özel liselerin 2024/2025 eğitim yılı ücretleri netleşti. En pahalı lisede yıllık eğitim ücreti 1 milyonu geçti.
'Fiyatlar uçtu' 'Fiyatlar uçtu' Milli Eğitim Bakanlığı, özel okullarda zam oranı için yüzde 57 sınırını getiren yönetmeliğe işaret etti. Ancak bu oranın çok üzerine çıkıldı. Eğitim ücretlerine yapılan zam yüzde 300’ü buldu. Velilerden 100 bin TL yemek ücreti isteyen okullar oldu. İlköğretimde fiyatlar özel üniversitelerle yarışır hale geldi. Bir özel okulda, geçen yıl çocuğunu 63 bin TL’ye kaydettiren veliden, şimdi yemek, kitaplar ve diğer giderler hariç 190 bin TL istendi. 1.5 milyondan fazla öğrencinin eğitim gördüğü yaklaşık 14 bin özel okulla ilgili tartışmalar sürerken MEB yetkilileri, velilere “Şikâyet edebilirsiniz” demekle yetindi.
Son dakika... Bakan Tekin'den özel okul zamlarına ilişkin açıklama Son dakika... Bakan Tekin'den özel okul zamlarına ilişkin açıklama Son dakika haberi... Özel okul ücretlerinin, yemek ve farklı kalemlerin eklenmesiyle, yüzde 100'ün üzerinde artması tepkilere neden oldu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise konuya ilişkin konuştu.
5 soru 5 cevapta merak edilen ayrıntılar 5 soru 5 cevapta merak edilen ayrıntılar Özel okul ücretlerinin, yemek ve farklı kalemlerin eklenmesiyle, yüzde 100'ün üzerinde artması tepkilere neden oldu. Yeni düzenleme ise bir önceki yılın ÜFE + TÜFE'nin yarısı kadar artış yapılabileceğini söylüyor. Peki özel okul ücretleri nasıl belirleniyor? Yasal zam oranı ne kadar? İşte 5 soru 5 cevapta özel okul ücretlerinin merak edilen ayrıntıları...

En Çok Okunanlar

CHP'nin yeni miting adresi belli oldu!
CHP'nin yeni miting adresi belli oldu! CHP, 'Millet İradesine Sahip Çıkıyor' temalı mitinglerine devam ediyor. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, yeni miting adresini duyurdu.
Gölette ölümde cinayet şüphesi
Gölette ölümde cinayet şüphesi Denizli'nin Buldan ilçesinde kaybolduğu belirtilen gölette cesedi bulunan İbrahim Kayaaslan'ın (39) ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan eşi Saime Kayaaslan (38) tutuklandı. Kayaaslan’ın eşinin içkisine ilaç kattığı, baygınlık geçirdikten sonra gölete sürükleyip, boğulmasına neden olduğunun değerlendirildiği ifade edildi.
Noa Lang'ın Galatasaray'a maliyeti belli oldu!
Noa Lang'ın Galatasaray'a maliyeti belli oldu! Galatasaray'ın, Hollandalı kanat oyuncusu Noa Lang ile anlaşmaya vardığı iddia edildi. İtalyan basını, 26 yaşındaki oyuncunun Galatasaray'a maliyetini duyurdu.
Colani-Abdi görüşmesi bitti
Colani-Abdi görüşmesi bitti Suriye'de yönetimi ele geçiren cihatçı HTŞ'nin lideri Colani ile terör örgütü SDG’nin lideri Mazlum Abdi Şam’da bir araya geldi. “Ateşkes ve entegrasyon görüşmesi olumsuz sonuçlandığı” açıklaması geldi.
17 yaşındaki gençlerin kavgası kanlı bitti: 2 yaralı
17 yaşındaki gençlerin kavgası kanlı bitti: 2 yaralı Burdur'da iki gencin kavgasında biri bıçaklanarak, diğeri ise darp sonucu yaralandı.
İspanya’da hızlı tren faciası
İspanya’da hızlı tren faciası İspanya'nın güneyindeki Endülüs bölgesinin Kurtuba kenti yakınlarında iki hızlı trenin karıştığı kazada hayatını kaybedenlerin sayısının 39'a yükseldiği bildirildi.
Yeni yılın ilk anketinde çarpıcı sonuç
Yeni yılın ilk anketinde çarpıcı sonuç PİAR Araştırma, 2026 yılının ilk "Türkiye Siyasi Gündem Araştırması" sonuçlarını paylaştı. 2-5 Ocak tarihleri arasında 26 kentte gerçekleştirilen ankette, kararsızlar dağıtıldıktan sonra ortaya çıkan tabloda CHP birinci sırada yer aldı.
'O gol üç puandan fazlası'
'O gol üç puandan fazlası' Trabzonspor, Süper Lig'in 18. haftasında deplasmanda karşılaştığı Kocaelispor'u 2-1 mağlup etti. Spor yazarları karşılaşmayı kaleme aldı.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye